L’Institut Jaume Balmes és una de les opcions que més demanen les famílies de les cinc escoles que té adscrites. En les preinscripcions, 97 alumnes hi han sol·licitat plaça ordinària com a primera opció. Segons els càlculs que fan les famílies, només n’hi podran entrar 58. El cas és que de les 75 places que ofereix, 17 seran per a alumnes d’estudis artístics que les tenen reservades per llei tot i no residir a la zona. Per això, demanen que el Consorci d’Educació hi obri un grup addicional a primer d’ESO el curs vinent.

Demanen repartir millor els alumnes d’estudis artístics

Les famílies de les escoles que el tenen adscrit es queixen que no tenen les mateixes oportunitats que altres centres per triar on estudiaran els seus fills. S’han trobat que el Jaume Balmes és un dels instituts que ofereix places de simultaneïtat a alumnes d’estudis de música o dansa, però, mentre que els altres dos han rebut una sol·licitud o cap, aquest n’ha rebut 17 d’alumnes que no el tenien com a centre adscrit.

Segons l’Anna San Ambrosio, presidenta de l’AFA de l’Escola Tabor, això els suposa una allau i els redueix les opcions d’accedir al Jaume Balmes. Per això, demanen al Consorci d’Educació que resolgui aquesta descompensació amb un grup addicional per donar més opcions a les famílies que l’han triat. 

L’Escola Auró ha perdut l’institut de referència

Les famílies també denuncien que no s’ha tingut en compte que l’Escola Auró té un bolet a sisè de primària i, per tant, són més els alumnes que busquen institut. Els estudiants del centre, a més, aquest any han perdut el centre de referència, l’Ernest Lluch, i això ha fet que s’anessin al Jaume Balmes. Les famílies es queixen que també els afecta que no puguin disposar dels punts per germans, ja que els han canviat les adscripcions.

Altres opcions no els convencen

El malestar ve també perquè altres instituts que tenen adscrits no convencen les famílies. En Jordi Iglesias, vocal de l’AFA de l’Escola de la Concepció, assegura que l’oferta educativa no és homogènia i hi ha diferències mot importants.

El Consorci d’Educació assegura que l’Eixample té capacitat per absorbir la demanda de simultaneïtat i d’adscripció, i garanteix que les famílies que hagin prioritzat centres adscrits en les primeres opcions tindran plaça en un. També ha dit que ajustarà l’oferta final i no tanca la porta a cap solució per resoldre les adjudicacions de plaça.