L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, proposa crear protocols específics per atendre les víctimes de violències d’odi. En la inauguració del nou Servei d’Atenció a la Víctima de la Guàrdia Urbana a la Rambla de Barcelona —que atén de manera integral víctimes de violència masclista— l’alcalde ha explicat que te la intenció “d’obrir una reflexió amb el Departament d’Interior i la Generalitat sobre quins protocols específics en un futur també s’hauran d’obrir en el cas dels delictes d’odi per motius de raça d’origen o d’opció sexual o de gènere”.

Forma part del “combat per la igualtat”

Collboni s’ha referit a la lluita contra aquest tipus de delictes com a “part d’aquest combat per la igualtat, pel respecte a la diferències i per compensar des de les polítiques públiques les conseqüències d’una certa ideologia que desafortunadament no va a menys i té conseqüències sobre les persones”.

L’alcalde recorda que determinats missatges “no són innocus” i emfatitza que “minimitzar la violència masclista o relativitzar el delicte d’odi té conseqüències sobretot en la gent jove”. En aquest sentit ha lamentat que “veiem gent molt jove que de manera conscient o inconscient continuen tenint comportaments que són agressions pel fet de ser diferent”.