Montserrat Surroca Sara Belbeida

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha nomenat dues noves comissionades que s’incorporen a l’estructura municipal: Montserrat Surroca ha estat designada comissionada de Convivència i Sara Belbeida és la nova comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Religiosa.

Montserrat Surroca és llicenciada en Dret per la UB, ha exercit com advocada des del 1997 i està especialitzada per a la intervenció lletrada en jurisdicció de menors i en mediació familiar. Entre altres, va ser diputada de CiU al Congrés entre el 2008 i el 2015. A més, ha estat militant d’Unió, primer, i d’Units per Avançar, després.

Sara Belbeida és graduada en Criminologia per la UB i màster en Criminologia i Execució Penal, amb formació en mediació comunitària i prevenció de conflictes. En els últims anys ha treballat de mediadora intercultural en un centre de justícia juvenil i com a consellera de govern en el districte de Nou Barris des del 2019.

Impuls a les polítiques sobre convivència i civisme

Amb aquests dos nous nomenaments, assenyala l’Ajuntament, l’objectiu és “reforçar i donar un major impuls a les polítiques municipals vinculades a la convivència, el civisme i el respecte a la diversitat com a elements essencials dins del model de ciutat”.

La comissionada de Convivència depèn de la tercera tinència de Seguretat, Convivència i Règim Interior, mentre que la de Relacions Ciutadanes i Diversitat Religiosa és depenent de la segona tinència d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida.