El futur CAP Gòtic s’ubicarà, finalment, a l’edifici municipal de la plaça de Pi i Sunyer, on ara hi ha la gerència de Prevenció i Seguretat. El nou centre d’atenció primària, que estarà enllestit el 2024, doblarà espais i passarà dels 1.000 als 2.500 metres quadrats.

L’anunci s’ha fet després de descartar altres ubicacions, com ara l’edifici de l’antiga Foneria de Canons, la capella del Sant Esperit o un edifici annex a Correus. El trasllat es fa per la manca d’espais, que feia anys que suposava un problema pel CAP Gòtic, i que havia forçat el trasllat d’alguns serveis al CAP Drassanes. El futur centre recuperarà tota la cartera i serveis.

Des de la plataforma CAP Gòtic nou, ja! (que inclou veïns, usuaris i treballadors del centre) han celebrat la notícia que consideren “una gran victòria pel barri i per l’atenció primària”.

Mòdul annex durant les obres

Mentre durin les obres, s’instal·larà un mòdul de suport al costat del centre, a la plaça de Joaquim Xirau, amb nou consultes que estaran operatives a partir del gener.

La ubicació definitiva s’ha fet pública aquest dilluns en l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament per reubicar quatre caps i construir el nou CAP Congrés-Indians, amb una inversió de 35 milions per part del govern i la cessió d’espais municipals.