Tot i que per al sorteig de la loteria més famosa de totes, la de Nadal, encara hem d’esperar més de sis mesos, durant aquests dies ja hi podem jugar d’alguna manera. Estem parlant de la dificultat, sovint, d’encertar on es desenvoluparà una tempesta, on s’espera pluja en plena primavera, per bé que les condicions atmosfèriques siguin conegudes i tinguem a l’abast més d’una desena de models meteorològics entre els quals remenar.

És cert —deixant de banda la variabilitat que ens aporta aquesta època de l’any— que estem des de fa força dies immersos sota un ambient molt canviant, inestable i dinàmic, amb moltes estones sota la pluja. Això ha desencadenat dubtes, encara que amb un to d’humor, sobre el fet de si ens hem transportat a Londres i sobre com organitzar la bugada, després de dies acumulant castells de roba bruta.

Remirant els mapes n’hem tret l’entrellat! A continuació, et donem tots els detalls sobre quin és el millor moment per posar la rentadora a Barcelona i que no t’enxampi la pluja.

Quin són els moments amb menys possibilitat de pluja a Barcelona?

La tarda d’aquest diumenge, 19 de maig, és un bon moment per començar a buidar el cistell de la roba bruta. El que resta de dia podem fer sense patir i lliurement la bugada a tothora a Barcelona, gràcies a la lleugera retirada de l’aire fred en altura. Els xàfecs i les tempestes cauen i cauran durant les pròximes hores a les Terres de Ponent, a l’oest de la Catalunya central i als Pirineus, així com també ruixats puntuals a la plana de Vic.

A tot estirar, i de cara al vespre d’aquest diumenge, veurem a Barcelona més intervals de núvols prims que deixaran el cel enteranyinat arreu de la regió metropolitana. Tot i així, insistim en el fet que res no fa pensar que hagi de ploure.

Dilluns, 20 de maig, l’acostament de l’aire fred en altura afavorirà el repunt dels ruixats i les tempestes que, tot i que no descarregaran de manera general arreu del país, sí que ho faran de manera dispersa i la pluja podria tornar a visitar Barcelona a partir de la tarda, així com a altres punts de Girona, del prelitoral central i nord. Si res no canvia doncs, el matí d’aquest dilluns, també serà un bon moment per estendre la bugada a l’exterior.

Serà qüestió, doncs, d’aprofitar aquests moments de treva que ens donaran els ruixats per intentar reduir el volum de roba bruta acumulat.