retencions ap7

Aquest dilluns a la tarda es concentren el gruix de vehicles que tornen a l’àrea metropolitana de Barcelona en el marc de l’operació tornada de la segona Pasqua. Fins a la mitjanit de dilluns es preveu que uns 300.000 vehicles circulin per les carreteres catalanes. Fins a les 19.15 h, ja havien tornat 202.110, el 67,4 % del total de 300.000 vehicles previstos.

La carretera que registra més problemes és l’AP-7, amb retencions que superen els 20 quilòmetres a causa d’un accident que s’ha produït entre Vilafranca del Penedès i Subirats en sentit Martorell. També hi ha lentitud a causa d’un accident a l‘A-2, entre entre els Hostalets de Pierola i Esparreguera en sentit Barcelona. La topada provoca retencions amb cues de fins a sis quilòmetres, segons informa Trànsit.

Cal tenir en compte a més que hi ha diferents trams afectats per obres que poden dificultar la circulació. Algunes d’aquestes vies afectades són la C-16 a Terrassa, la C-17 al tram Parets del Vallès – Granollers – Canovelles, la C-245 a Sant Boi de Llobregat, la C-55 a Manresa, la C-59 a Sant Feliu de Codines i la C-25 a Sant Sadurní d’Osormort, a la demarcació de Barcelona. A la de Lleida, la C-14 al Coll de Nargó i a la de Tarragona, l’N-240 a Montblanc.

Alerta de pluges fortes a la Garrotxa i la Selva

Protecció Civil ha alertat a més del pla Inuncat per intensitat de pluja al terç nord-est del país durant la tarda de diumenge. Es poden superar els 20 l/m² en 30 minuts, especialment a la Garrotxa i la Selva. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. Per això es demana prudència a l’hora de circular en aquelles zones.