Activitat comercial força discreta en el primer dilluns festiu de la temporada en què les botigues de les zones turístiques de Barcelona poden aixecar les persianes entre les 12 i les 20 h. En aquest segon dia festiu amb les botigues obertes del 2024 hi ha pocs compradors al carrer.

Als carrers més comercials de Barcelona, com ara l’avinguda del Portal de l’Àngel, es pot veure ambient de gent passejant i aprofitant el dia de bonança, però l’afluència de compradors dins les botigues és moderada. Tot i això, i segons la portaveu de Barna Centre, Isabel Rodríguez, “sempre hi ha algú que s’anima a prendre o a comprar alguna cosa”.

Vuit dels 10 districtes amb persianes aixecades

Segons l’acord per ampliar els horaris comercials, des de diumenge i fins al 15 de setembre, poden aixecar la persiana les botigues de Ciutat Vella i l’Eixample i de diversos barris de l’entorn, situats als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Martí. En queden exclosos Sant Andreu i Nou Barris.

Debat obert per ampliar els festius amb botigues obertes

Les entitats de comerciants Barcelona Oberta i Barna Centre han obert recentment el debat per ampliar aquest calendari de festius amb botigues obertes fins al 20 d’octubre en previsió de la gran quantitat de turistes que visitaran la ciutat durant la celebració de la Copa Amèrica de vela.