L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per prorrogar un any més la prohibició dels correbars a Ciutat Vella. En concret, les rutes de consum d’alcohol entre diferents establiments no es poden fer enlloc del districte entre les 19 i les 7 h de l’endemà. La prohibició és vigent des del 2012, quan el govern de Xavier Trias va imposar la prohibició per primera vegada, i s’ha anat prorrogant des d’aleshores pels governs d’Ada Colau i, ara, de Jaume Collboni.

Segons els informes que han elaborat la Guàrdia Urbana i els serveis jurídics del consistori per justificar la pròrroga, entre el 2015 i el 2019 la GUB va actuar sobre 48 convocatòries de correbars il·legals, mentre que del 2020 al 2022 no se’n va detectar cap. Per això, l’Ajuntament argumenta que la prohibició “és una eina efectiva per controlar aquesta activitat i les seves conseqüències” i minimitzar els problemes de convivència i les molèsties als veïns de Ciutat Vella.

En paral·lel, els informes també avisen que, després de la davallada en el turisme causada per la pandèmia de la covid-19, ara hi pot haver “una proliferació de les rutes d’alcohol per a joves turistes”, organitzades per alguns operadors turístics i amb la complicitat de determinats establiments d’oci nocturn. La pròrroga s’ha publicat als butlletins oficials aquest 18 d’agost i estarà en exposició pública durant 20 dies. Si no s’hi presenten al·legacions, la prohibició quedarà aprovada definitivament sense necessitat de fer cap altre tràmit.