(ACN) La corredoria d’assegurances de les víctimes de l’atemptat de l’Afganistan diu que la repatriació dels cossos de les dues barcelonines mortes podria trigar dies. Ho ha explicat a l’ACN el CEO de Iati Seguros de Viaje, Alfonso Calzado, que ha apuntat que en tractar-se d’un país de fora de la UE la logística és més complicada.

Calzado ha detallat que la mare i la filla, totes dues farmacèutiques, estaven assegurades amb Axa i ha dit que ja s’està treballant per poder repatriar els cossos “al més aviat possible”. Ha detallat que disposaven d’una pòlissa de decessos amb Ocaso i que és aquesta companyia la que està fent tots els tràmits pertinents.

Un procés llarg

“És un procés molt complicat perquè les autoritats han d’alliberar els cossos i per poder-ho fer primer cal disposar d’una autòpsia, determinar les causes de la defunció i redactar un informe mèdic”, ha comentat el responsable de Iati a l’agència. “No és fàcil i depèn cent per cent de les autoritats del país”, ha comentat Calzado, que ha afegit que en ser un estat de fora de la Unió Europea el procediment encara s’alenteix més i podria allargar-se dies.

El trasllat de la dona ferida, entre dilluns i dimarts

D’altra banda, ha explicat que la dona gran que es troba en estat greu havia contractat una pòlissa amb Arag. Ha dit que confia que “entre dilluns i dimarts se la pugui traslladar en avió medicalitzat a Dubai”, des d’on volarà cap a Espanya.

Calzado ha expressat la seva preocupació per la delicada situació en què es troba aquesta víctima, però ha dit que és imprescindible actuar amb celeritat perquè els mitjans mèdics que hi ha a l’Afganistan no són suficients per poder-la tractar. “Està en risc greu i per això estem fent tot el que podem per portar-la cap a casa al més aviat possible”, ha apuntat.

Una agència habitual

Calzado s’ha referit a l’agència que va organitzar el viatge, Against the Compass, i ha afirmat que fa molt de temps que Iati hi treballa. “Mai fins ara havia passat res”, ha declarat. Alhora, ha afirmat que es tracta d’un equip molt professional que ofereix propostes poc convencionals per atreure persones que busquen experiències diferents. “Hi ha qui ha anat molts cops a Londres o París i vol una altra mena de destinacions”, ha comentat el CEO de Iati, que ha afegit que al llarg de la seva carrera ha gestionat centenars d’assegurances i que aquest és el primer cop que es troba amb un atac terrorista. 

“Hi ha molts tipus de viatgers i alguns no veuen el perill”, ha valorat Calzado, que ha recordat que tragèdies com aquesta poden succeir a tot arreu. Amb tot, ha reconegut que “quan passen aquestes coses la gent es desincentiva”. Per això, ha previst una davallada dels viatges turístics a la zona: “Els espanyols ja hi anaven poc, però ara ho faran menys”, vaticina.