De Castelldefels a Arenys de Mar per la platja, i del Montseny al Bruc si es prefereix la serralada prelitoral. Aquest és, “grosso modo”, el nou pati per on podran transitar els barcelonins a partir de l’1 de juny —coincidint que és Dilluns de Pasqua Granada, festiu— després de més de tres mesos confinats dins la ciutat. Ara que l’Estat ha aprovat la proposta de Salut d’unificar la regió sanitària de Barcelona, encara en fase 1, alguns barcelonins ja podran sortir del municipi per visitar familiars, esbargir-se, o bé per tornar a casa si es trobaven en una segona residència. En aquest mapa de betevé podeu consultar quins municipis es troben dins de l’àmbit sanitari de Barcelona, i quins no.

El Vallès, límit al nord-est

Tant el Vallès Oriental com el Vallès Occidental fan de dic de contenció per tots els barcelonins que surtin de la ciutat. Gairebé tots els municipis vallesans (a excepció de Rellinars i Vacarisses) es troben dins la zona sanitària de Barcelona i per tant poden ser visitats pels barcelonins. Gran part d’aquests municipis, però, marquen l’extrem amb el següent àmbit sanitari. Per tant, comarques com la Selva, el Bages o Osona, a tocar de localitats vallesanes com Sant Llorenç Savall o Sant Celoni queden fora de l’abast dels barcelonins.

Arenys i Castelldefels, les últimes platges

El litoral metropolità quedarà segmentat en dos punts. Per la part est, es podrà arribar fins a Arenys de Mar, però en canvi no es podrà creuar la línia que separa Arenys del seu municipi veí, Canet de Mar, malgrat que les localitats formen part del Maresme. I per la part sud, Castelledefels serà l’última platja on els barcelonins podran arribar, ja que la següent, Sitges, ja ha passat a fase 2.

El Massís del Montseny, entre fases

Tot i que la regió del Montseny queda compresa dins els límits de la zona sanitària de Barcelona, alguns turons ja seran fase 2 a partir de dilluns. És el cas de localitats com Arbúcies o Viladrau que són la continuació del massís, però que en canvi, no podran ser visitades pels ciutadans de Barcelona.

El Bruc i Masquefa, les localitats més allunyades

Tot i que el Bruc i Masquefa formen part de l’Anoia, aquest dos municipis, fronterers amb Castellolí, la Piera o Hostalets de Pierola, segueixen sent part de l’àrea sanitària de Barcelona, i conformen els extrems més allunyats per l’oest als quals els ciutadans de Barcelona podran arribar.

“Sort. Ja puc tornar”

Mentre els barcelonins anhelaven sortir de la ciutat, n’hi ha que ara agraeixen poder-hi entrar. El Tom, per exemple, un barceloní de 22 anys, després que Torra anunciés el tancament de les universitats, va “decidir pujar al Montseny a passar un cap de setmana”. No sabia que hores més tard però, Pedro Sánchez anunciaria l’estat de l’alarma que el sentenciaria a passar uns mesos a la muntanya “amb una maleta de cap de setmana i de roba d’hivern”. Ara, celebra poder tornar a la ciutat, ja que fins ara només podia moure’s per l’àrea metropolitana nord, però no per dins de Barcelona.