Andana del metro

L’oferta del transport públic de l’àrea de Barcelona pujarà fins a un mínim del 80 % del servei, a partir d’aquest cap de setmana, després de dos mesos de funcionament a un ritme inferior com a conseqüència del confinament pel coronavirus. Segons l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), l’evolució del procés de desescalada provoca un augment de la demanda global, a la qual es respon amb aquest augment del servei.

Metro al 80 % i bus a més del 60 %

Metro de Barcelona oferirà un 80 % de l’oferta, mentre que la dels busos de TMB oscil·larà entre un 62 i un 68 %. El servei de metro acabarà a la mitjanit, com fins ara. FGC augmentarà l’oferta fins al 80 % i el servei finalitzarà també a la mitjanit. TRAM posarà a disposició de la xarxa un 50 % de l’oferta i un 78 % dilluns, en el cas del Trambaix.

El servei de bus metropolità de l’AMB oferirà un 72 % de l’oferta dissabte. Diumenge l’oferta serà del 60 % i dilluns, del 70 %. Les línies d’autobús de la Direcció General de Transports i Mobilitat seguiran funcionant a un 50 % dissabte i diumenge. Dilluns, l’oferta serà diferent en funció de les línies, ja que la festivitat —Segona Pasqua— varia segons els municipis.

El servei de Rodalies, al 88 %

Renfe ha anunciat que, a partir de dissabte, incrementarà els serveis de Rodalies de Barcelona fins al 88 % durant els caps de setmana i festius. Els trens regionals mantindran la mateixa oferta i durant els laborables es mantindrà l’oferta del 94 % a Rodalies de Barcelona. També ha informat que al servei de Rodalies de Catalunya els darrers caps de setmana el descens de la demanda ha superat el 80 %.