Liceu
Foto: @Bcnsingular

(ACN) El Liceu ha impulsat el cicle Liceu d’Estiu, que oferirà una programació entre el juny i el juliol de concerts a l’aire lliure per tot Catalunya amb la col·laboració dels festivals Castell de Peralada, Jardins de Pedralbes, Grec, l’Auditori de Girona i el Cruïlla XXS.

Eugenio Ampudia actuarà el 22 de juny

La pintura, la performance i la videocreació tindran una paper important en la programació, que fa un pas més per construir el Liceu de les Arts pel qual aposta el director artístic del teatre, Víctor García de Gomar. El tret de sortida el donarà l’acció de gran format que l’artista Eugenio Ampudia farà a la sala del teatre el 22 de juny.
Es tracta d’un reconegut de l’artista conceptual amb ‘Concierto para el bioceno’, una acció al simbòlica original per reflexionar sobre la necessitat de reformular el present i buscar un canvi de paradigma.

Col·laboració amb el Cruïlla XXS

El festival Cruïlla XXS serà el primer en col·laborar amb el Liceu els dies 9 i 10 de juliol als jardins del TNC amb ‘Max Richter: Vivaldi Recomposed’, interpretat per l’Ensemble de l’Orquestra del Liceu i Kai Gleusteen com a solista i director. Properament, el Liceu anunciarà la resta de concerts fruit d’aliances amb altres festivals com Castell de Peralada, Jardins de Pedralbes, Grec o l’Auditori de Girona.

En paraules del director artístic del Liceu, Víctor García de Gomar, el Liceu es fa “visible” amb la seva participació en altres festivals importants del país i és, alhora, una oportunitat de mostrar la versatilitat d’una formació que s’adapta a diferents formats i estils. D’altra banda, alguns artistes plàstics completen i actualitzen la proposta mirant d’arribar a nous públics. Serà el preludi d’una temporada 2020-21 que ampliarà les sinergies i trobades entre disciplines artístiques.

Liceu a la Fresca

La sisena edició del Liceu a la Fresca s’emmarca també dins la programació del Liceu d’Estiu, que manté viu el projecte gràcies a la col·laboració estreta amb Televisió de Catalunya i RTVE. Tot i modificar el format de l’original, segueix mantenint l’objectiu de difondre el gènere operístic a tota la ciutadania. Les dues cadenes emetran l’òpera ‘Carmen’, de Bizet, amb la producció de Calixto Bieito —com estava programat— enregistrada el 2011 al Gran Teatre del Liceu.