CAP Gòtic

Els centres d’atenció primària de Catalunya ja s’estan reorganitzant per a una possible segona onada de coronavirus. Ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la comissió del Parlament. Actualment les visites presencials representen un 25 % i les no presencials un 75 % i aquesta serà la dinàmica durant un temps més, ha explicat. Vergés ha destacat la importància d’organitzar dos circuits d’entrada als CAP, un de covid i un de no covid. La consellera ha afirmat que els CAP anirant reobrint a poc a poc, però ha alertat que “encara és un risc” desplaçar-s’hi.

Reprogramació de 70.000 operacions

Durant la intervenció, Vergés ha anunciat que s’han de reprogramar unes 70.000 intervencions quirúrgiques posposades per la pandèmia. Sobre els hospitals de campanya que s’han creat durant aquests mesos, ha dit que n’hi haurà dos que no es desmuntaran i es deixaran preparats per si s’han de reobrir. Vergés ha afirmat que cal organitzar bé els descansos dels sanitaris per si arriba la segona onada del virus. 

El nombre de pacients als hospitals per coronavirus va a la baixa cada dia. Actualment hi ha 144 persones ingressades a les UCI de Catalunya pel virus, una xifra similar a l’inici de la pandèmia (el 20 de març hi havia 180 persones a llits de crítics, lluny del pic que va ser de 1.529 malalts). Segons Vergés, hi ha pacients que fa entre 40 i 50 dies que són a l’UCI i això suposa “una barbaritat”.