avió vueling

L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat ha estat una de les infraestructures de l’estat més afectades per la crisi del coronavirus. El confinament decretat a causa de la pandèmia va obligar les companyies aèries a reduir extraordinàriament el nombre de vols operats. Això ha generat durant moltes setmanes imatges insòlites d’un aeroport gairebé buit. En plena desescalada, Vueling és una de les primeres companyies que ha anunciat que inicia la reactivació dels vols, recuperant 72 rutes des de l’aeroport del Prat entre finals de juny i principis de juliol.

L’aerolínia ha explicat que els primers vols tindran destinacions tant nacionals com internacionals. Els primers dies s’operaran vols domèstics i més tard, els internacionals: es reprendran les connexions amb França, Itàlia, el Regne Unit, Portugal, Alemanya, els Països Baixos, Bèlgica, Suïssa i els països nòrdics. En total, Vueling posarà en marxa fins a 180 rutes arreu de l’estat i la resta d’Europa, xifra que suposa uns 2.000 vols setmanals.

En els últims dos mesos, Vueling només ha operat vols nacionals que eren imprescindibles, tant per al transport de persones com de material sanitari.

Recuperació esglaonada de l’activitat

Vueling ha informat que l’activitat es recuperarà de forma esglaonada, amb una oferta molt per sota de l’habitual en comparació amb altres estius a causa de l’escenari post-covid-19 actual. En qualsevol cas, l’empresa ha comunicat que els vols es recuperaran en funció de com evolucioni l’epidèmia. Per això, la companyia seguirà les directrius de la guia de l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) i complirà les restriccions de vol dins d’Europa.