calendari laboral 2020

El calendari 2020 inclou 12 dies festius a Catalunya i els ajuntaments hi sumen dos dies més de festes locals. A Barcelona aquests dos dies festius seran l’1 de juny (dilluns de Pasqua Granada) i el 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè).

El calendari laboral 2020 a Barcelona inclou la segona Pasqua i la Mercè

Els festius a Catalunya el 2020 seran un total de 12, els mateixos que l’any 2019. El dia de Reis i el 8 de desembre tornen al calendari de festius perquè cauran en dia laborable; en canvi el 6 de desembre (Constitució espanyola) i l’1 de novembre (Tots Sants) no seran festius perquè coincideixen amb diumenge. A més, dels 12 festius, n’hi ha dos que coincideixen amb dissabte: el 15 d’agost i el 26 de desembre. L’Ajuntament de Barcelona afegeix dos festius més. Aquest any els festius són:

  • 1 de gener (Cap d’Any)
  • 6 de gener (Reis)
  • 10 d’abril (Divendres Sant)
  • 13 d’abril (Dilluns de Pasqua Florida)
  • 1 de maig (Festa del Treball)
  • 1 de juny (dilluns de Pasqua Granada)
  • 24 de juny (Sant Joan)
  • 15 d’agost (Assumpció)
  • 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya)
  • 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè)
 • 12 d’octubre (festa nacional d’Espanya)
 • 8 de desembre (Immaculada Concepció)
 • 25 de desembre (Nadal)
 • 26 de desembre (Sant Esteve)

Als 12 dies festius a Catalunya s’hi sumen dos dies festius més a Barcelona. Són les festes locals del 2020 a Barcelona. L’Ajuntament encara no els ha marcat en el calendari, però si ens fixem en els darrers anys, previsiblement seran l’1 de juny (dilluns de Pasqua Granada) i el 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè).

 

El coronavirus atura el calendari 2020

El coronavirus ha afectat directament a diversos esdeveniments previstos a Catalunya des del mes de febrer. S’ha ajornat la selectivitat 2020, s’ha ajornat la preinscripció escolar encara sense nova data, així com també s’han ajornat esdeveniments esportius com els Jocs Olímpics de Tòquio, que es faran el 2021. A més, també s’han aturat els partits de la Lliga, Champions i un munt de concerts i festivals previstos arreu del món per a les properes setmanes.

Hi haurà eleccions el 2020?

Aquest any 2020 està previst que tornem a tenir eleccions a Catalunya, en aquest cas seran catalanes després de l’anunci de Quim Torra de posar fi a la legislatura. Inicialment, abans de la pandèmia del coronavirus, estava previst que les eleccions catalanes fossin cap a la primavera. Aquí actualitzarem la informació: calendari de les eleccions a Catalunya 2020.

El 2020, any de la ZBE Barcelona

Un dels canvis que han marcat  també aquest any és la implantació de la ZBE. La zona de baixes emissions comporta la prohibició dels cotxes a Barcelona, els més contaminants, amb l’entrada del nou any 2020. La nova normativa planteja restriccions de trànsit per aquells vehicles que no disposin d’etiquetes ambientals de la DGT. Aquí trobaràs una guia bàsica de la ZBE Barcelona 2020 amb totes les preguntes i respostes. El coronavirus ha fet ajornar l’inici del període de les multes, previst per a l’abril. Encara no hi ha data d’implantació.

Quan és Setmana Santa 2020?

La Setmana Santa del 2020 torna a caure tard, a l’abril

. La Setmana Santa 2020 comença el 10 (Divendres Sant) fins al 13 d’abril (Dilluns de Pasqua). Així doncs, des de Reis i fins a mitjan abril, amb la Setmana Santa, no hi ha cap dia festiu.

Quants ponts hi ha el 2020?

Aquest 2020, només hi haurà un pont. Serà entre el 5 i el 8 de desembre, de dissabte a dimarts. En canvi, sí que hi haurà cinc caps de setmana llargs, de tres dies. Són aquests: 4-6 de gener, 1-3 de maig, 11-13 de setembre, 10-12 d’octubre i 25-27 de desembre.