Prop d’una cinquantena de persones, protegides amb paraigües, han tornat a tallar el trànsit a l’avinguda Meridiana en els dos sentits de la marxa aquest divendres a la tarda. La pluja ha jugat en contra de la convocatòria del col·lectiu Meridiana Resisteix, que ha fet una crida a la mobilització. Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana han advertit els manifestants que la protesta no havia estat comunicada a l’Administració i que s’exposaven a ser denunciats. Al cap d’uns 20 minuts, la policia ha dissolt el tall sense enfrontaments.

Les mobilitzacions es van reprendre ara fa una setmana, quan una cinquantena de persones ja van interrompre la circulació de vehicles durant uns 20 minuts. La concentració, que es va dur a terme amb mascareta i mesures de distanciament per reduir el risc de contagis de coronavirus, va transcórrer sense incidents.

Aquest dijous, desenes de persones van tornar a tallar la Meridiana, en aquesta ocasió en solidaritat amb els treballadors de Nissan, després de conèixer el tancament de les seves fàbriques a Catalunya. En aquesta ocasió, els Mossos d’Esquadra van intervenir per dissoldre la protesta, que va acabar amb vuit persones identificades pels agents.

Pel que fa a la mobilització d’aquest divendres, els convocants volien que servís d’homenatge a les persones que ja no hi són.

La protesta d’aquest divendres també volia solidaritzar-se amb el pres basc Patxi Ruiz, que fa gairebé tres setmanes que està en vaga de fam en un centre penitenciari de Múrcia, on es troba reclòs. Diversos col·lectius, com ara el CDR de Sant Andreu o la CUP, s’han adherit a la manifestació. A través de les xarxes socials, a més, han fet una crida als participants a “enregistrar tota forma de violència per a autodefensa”.

Els talls de la Meridiana van començar el 12 d’octubre de l’any passat, en una primera mobilització en solidaritat pels set membres dels CDR empresonats i acusats de terrorisme. Les protestes es van incrementar poc després, en fer-se pública la sentència del judici del procés. El d’aquest divendres ha estat el 154è tall de trànsit a l’avinguda.