Després de fer una crida a la vaga de lloguers per mirar de fer front a les dificultats que viuen moltes famílies arran de la crisi econòmica generada per la pandèmia del coronavirus, ara el Sindicat de Llogaters torna al carrer per celebrar una assemblea a la plaça de Catalunya. Una cinquantena de persones s’han reunit a la plaça de Catalunya per informar, entre altres qüestions, que el 4 juny es reprendran els terminis administratius de la justícia i que, per tant, tornarà a haver-hi desnonaments.

Més feina que mai

Per primera vegada des de l’inici del confinament, el Sindicat de Llogaters ha traslladat la campanya “#EnsQuedem” a trobades presencials. Assegura que hi ha molta gent amb dificultats per connectar-se a internet o per seguir les xerrades que, durant aquest temps, s’han anat fent de manera telemàtica. Per això ha celebrat una assemblea aquest divendres a la tarda a la plaça de Catalunya, a l’aire lliure i respectant totes les mesures d’higiene i distanciament social.

Ho fa perquè diu que ara se li gira més feina que mai. Segons el sindicat “s’està gestant una nova crisi d’habitatge que posa en risc la llar de milers de famílies. La manca o disminució dràstica dels ingressos i els desproporcionats preus dels lloguers són dues realitats que no es combaten amb ajudes al lloguer, amb moratòries o amb l’endeutament a les famílies“.

A més, amb el retorn dels desnonaments a partir del 4 de juny ha rebut un grapat de missatges de veïns que tenen por i dubtes sobre com els pot afectar aquesta mesura. Ara, diu el sindicat, “l’objectiu és reprendre l’assessorament col·lectiu, reforçar els vincles de solidaritat i fer front col·lectivament als abusos dels arrendataris i voltors per garantir el dret a l’habitatge. “Tenim més feina que mai. És urgent continuar organitzant-nos i començar a renegociar els contractes de lloguer amb preus a la baixa per tal de fer la vida sostenible als nostres pobles i ciutats”.

Sindicat Llogaters

Resposta insuficient

Aquest mesos han servit al Sindicat de Llogaters per organitzar-se virtualment cada dia. Assegura que ha pressionat col·lectivament el Govern i els responsables polítics, reclamant-los la suspensió urgent dels lloguers durant l’estat d’alarma i demanant una intervenció pública del mercat immobiliari que garanteixi l’accés a un lloguer estable, digne i assequible. 

El sindicat apunta que “com és sabut, la resposta del govern de l’Estat ha estat del tot insuficient, basada en l’endeutament dels llogaters i en el rescat als voltors i rendistes”.