A mesura que el desconfinament es fa efectiu, tornem a la normalitat, o a aquest eufemisme de “nova normalitat”, sigui el que sigui. I un dels entorns en què es comença a notar és a les sales de cinema, que fan tímids avenços per reobrir ben aviat. Mentrestant, les activitats relacionades amb el setè art no s’aturen, i dilluns que ve comença la 28a Mostra Internacional de Films de Dones.

Quan reobriran les sales?

Ara mateix, sembla que els cinemes no obriran abans de mitjans o finals de juny. El problema és que moltes sales no volen obrir fins que no hi hagi grans estrenes, i les grans estrenes no sortiran fins que no obrin les sales de Madrid i Barcelona. És un peix que es menja la cua i que se suma a les mesures de protecció que hauran d’aplicar les sales per assegurar-se la reobertura. Ara bé, el 17 de juliol la majoria de sales ja hauran obert, coincidint amb la primera gran estrena comercial: ‘Tenet’ (2020), de Christopher Nolan.

Altres sales com els cinemes Verdi ja han anunciat que programaran clàssics com ‘Cinema Paradiso’ (1988) o ‘Dersu Uzala’ (1975), i el Phenomena, en canvi, ofereix els seus carnets de soci amb un 2×1 per assegurar una bossa de públic i d’ingressos que mantingui oberta la sala.

 

Què podrem veure a la Mostra de Films de Dones?

La programació comptarà amb dues parts. La primera tindrà lloc abans de l’estiu i serà en línia. La Mostra oferirà continguts d’edicions anteriors al seu canal de Vimeo i al seu web, i presentarà al portal de Filmin una programació en què destacaran els noms de la documentalista llatinoamericana Marta Rodríguez i l’escriptora de ciència ficció Ursula K. Le Guin. Tot això, a més d’una selecció amb una vintena de títols i la participació de la nostra companya de ‘La cartellera‘, la Marta Armengou, que farà una xerrada sobre la cineasta Dorothy Arzner.