mobilitat fase 3

A partir del 19 de juny arriba la nova normalitat a Catalunya, posant fi a la desescalada per fases: Què es pot fer a la nova normalitat?
Amb l’entrada de Barcelona i Lleida a la fase 3 la mobilitat està permesa sense restriccions a tot Catalunya. Les dues regions sanitàries han estat les últimes a sortir de la fase 2, un cop el ministeri de Sanitat ha acceptat la petició de la Generalitat perquè passin aquest dijous 18 de juny a la fase 3. Fins que ha arribat aquest canvi, Barcelona i la seva àrea metropolitana així com la regió sanitària de Lleida, han estat aïllades i només s’hi han permès els moviments entre municipis i comarques de la mateixa regió sanitària.

Els desplaçaments entre regions sanitàries que es troben també en fase 3 estan permesos i per tant, la mobilitat queda restablerta a tot Catalunya. Des d’aquest dilluns, 15 de juny, la mobilitat de la desescalada ja s’havia ampliat amb l’entrada de les comarques de Girona i la Catalunya Central a la fase 2.

Oberta la connexió per totes les carreteres

Les persones que s’han mogut entre regions en fase 3 no podien circular per les àrees en fase 2 durant els seus trajectes entre un punt i un altre. Totes aquestes restriccions s’acaben amb l’entrada de Barcelona i Lleida en fase 3. Les connexions per grans vies interurbanes com l’AP-7, l’N-II, l’AP-2, o l’A-2 tornen a ser possibles i també les línies de tren d’alta velocitat o Rodalies que passen per la capital catalana i connecten el nord amb el sud o la costa amb el Pirineu.

Ja no cal utilitzar itineraris rebuscats

Durant aquesta setmana, l’única via important per on creuar Catalunya de nord a sud era la carretera C-25 (Eix Transversal) fins a Manresa i després la C-37 per Igualada i fins a Valls, ja al sector del Camp de Tarragona. Una via, aquesta última, d’un sol carril per sentit de circulació i amb una velocitat limitada a 90 km/h —que es redueix fins a només 50 km/h en el pas per l’interior d’alguns municipis—.