Piscines

Les piscines exteriors de Barcelona són un dels indrets més sol·licitats quan arriba la calor, principalment a l’estiu. Alguns equipaments solien obrir ja al maig, aprofitant els primers dies de temperatura alta, però la crisi del coronavirus els ho ha impedit aquest any. El pla de transició cap a la nova normalitat anunciat pel Govern espanyol preveu que les piscines descobertes de la ciutat puguin reobrir en la fase 2 de la desescalada.

Barcelona encara es troba en la fase 0,5 del desconfinament, però avançarà a la fase 1 dilluns 25 de maig, després que el Ministeri de Sanitat hagi autoritzat i avalat la proposta que els havia fet tant l’Ajuntament com el Departament de Salut. Cada regió sanitària ha de romandre en cada fase com a mínim dues setmanes. Per tant, caldrà esperar, com a mínim, fins al 8 de juny perquè Barcelona avanci a la fase 2 i, per tant, per poder accedir a les piscines exteriors de la ciutat, tot i que amb restriccions.

Cita prèvia i 30 % d’aforament

Durant la fase 2, l’aforament a les piscines no pot superar el 30 % del màxim permès per garantir la distància de seguretat de dos metres entre usuaris. Si així no es pogués assegurar aquesta separació, caldria reduir encara més l’aforament. A més, per entrar a les piscines caldrà cita prèvia i estarà prohibit l’ús dels vestidors i les fonts d’aigua. Mitjançant cartells i missatges per megafonia, s’informaran les persones de les normes d’higiene. Els responsables de la piscina hauran d’incrementar la freqüència de neteja i desinfecció de les instal·lacions.

Sobre les piscines municipals, l’Ajuntament ha informat que resta en espera de rebre instruccions sobre com ha de ser la reobertura.