El Servei Català de Trànsit ha fet una crida a extremar la precaució a la carretera aquest cap de setmana, el primer en què torna a haver-hi llibertat de moviments per tot Catalunya, ara que el govern de la Generalitat ja ha decretat la fase de represa. En un comunicat, Trànsit diu que “es poden tornar a registrar densitats de trànsit elevades, a les quals els conductors s’han desacostumat aquests darrers mesos de confinament”. I recomana “que els usuaris s’informin de l’estat del trànsit abans de circular i evitin les hores punta”.

Desplegament policial i carrils addicionals

Trànsit preveu que el cap de setmana vinent, primer del desconfinament amb llibertat per circular i just abans de Sant Joan, podria ser complicat pel que fa a la mobilitat. Per donar resposta al previsible augment del volum de trànsit, es reforçarà la vigilància i la seguretat viària a les carreteres amb el desplegament de 749 efectius dels Mossos d’Esquadra que faran 476 controls.

També s’habilitaran carrils addicionals en trams com  l’AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès, i la C-32 entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat. A més, es permetrà fer servir el carril bus VAO de la C-58 a tots els vehicles.

Es treballa amb la hipòtesi que hi haurà força més desplaçaments d’oci arreu del territori a destinacions turístiques i també a segones residències. El cap de setmana passat, el nombre de desplaçaments a l’àrea metropolitana encara va ser un 30 % inferior al que es registrava en un cap de setmana d’abans de la pandèmia.

Revisió i manteniment dels vehicles

El Servei Català de Trànsit apunta que molts ciutadans no han fet servir el cotxe durant l’estat d’alarma i això podria ser perillós a la carretera. Per aquesta raó, recomana fer una revisió tècnica i de manteniment per garantir que el vehicle funciona bé.