gimnasos barcelona

Els gimnasos de Barcelona van ser un dels establiments que van haver de tancar a causa de la crisi del coronavirus i el decret d’estat d’alarma. Això va provocar que, durant els primers dies del confinament, els ciutadans que volguessin continuar exercitant el seu cos ho fessin a casa. Més tard, es va permetre sortir a córrer en unes determinades franges horàries. Però trobaré el meu gimnàs obert les pròximes setmanes? Quan i com obriran els gimnasos a Barcelona?

Barcelona ha passat ja a la fase 1. Per tant, des del 25 de maig els gimnasos poden obrir però amb restriccions d’accés: cal cita prèvia i accedir-hi per torns. S’hi limita l’aforament a un 30 % del màxim permès, sempre garantint la distància de seguretat de 2 m entre persones.

No es poden utilitzar els vestidors ni les dutxes, tot i que es poden habilitar espais auxiliars en casos estrictament necessaris. Per a la pràctica esportiva individual, d’acord amb el BOE, només es permet l’atenció a una persona per entrenador i per torn. A més, els responsables del centre esportiu hauran de desinfectar assíduament les instal·lacions.

Cal utilitzar mascareta al gimnàs?

El Govern espanyol ja obliga a utilitzar la mascareta en espais tancats o a la via pública sempre que no es pugui garantir una distància de dos metres entre persones. Però hi ha excepcions: per exemple, aquest element de protecció no és obligatòria durant una pràctica esportiva que requereix un esforç intens. A més, les persones que tenen dificultats respiratòries tampoc no estan obligades a dur la mascareta.