Sempre és un bon moment per cuinar en família, però l’estiu, encara més. Et proposem més d’una desena de receptes fàcils i saludables per fer amb nens i nenes a casa. Una selecció on trobaràs aperitius, primers i segons plats, però també gelats i batuts.
Opcions diverses perquè els més petits s’introdueixin en el món de la gastronomia, tot jugant, i descobreixin nous ingredients, textures i sabors a través d’una bona alimentació. Entre d’altres, us animem a preparar polos de síndria, ous farcits d’alvocat i tonyina, biquinis de scamorza o gaspatxo de cireres.
Us expliquem com preparar aquestes receptes en vídeos d’un minut.
1 Ous farcits d’alvocat i tonyina
Dificultat: baixa – temps: 25 minuts
Ingredients:
- ous durs
- tonyina
- alvocat
- llima
- coriandre
- sal
- oli
- pebre
- bitxera en pols
2 Hamburguesa de pollastre
Dificultat: baixa – temps: 15 minuts
Ingredients:
- 250 g de pollastre picat
- ceba caramel·litzada
- 1 ou
- 2 cullerades de pa ratllat
- julivert picat
- sal
- pebre
- oli
3 Biquini de scamorza
Dificultat: baixa – temps: 10 minuts
Ingredients:
- pa integral
- scamorza
- tomàquets secs
- alfàbrega
- oli
Preparació:
Sobre una llesca de pa integral, col·loquem el formatge scamorza, els tomàquets secs i l’alfàbrega. Posem la paella al foc amb un rajolí d’oli d’oliva i escalfem el biquini fins que es dauri el pa.
4 Torrada d’albergínia i formatge feta
Dificultat: baixa – temps: 50 minuts
Ingredients:
- albergínia
- formatge feta
- orenga
- llimona
- sèsam
- pa integral
- germinats
- sal
- pebre
- oli
5 Salsitxes amb tomàquet
Dificultat: baixa – temps: 30 minuts
Ingredients:
- salsitxes
- tomàquet triturat
- all
- llorer
- sal
- pebre
- oli d’oliva
6 Tabulé
Dificultat: baixa – temps: 30 minuts
Ingredients:
- búlgur cuit
- 1 ceba tendra
- julivert fresc
- menta
- 4 tomàquets pera
- cogombre
- llimona
- sal
- pebre
- oli d’oliva
7 Gaspatxo de cireres
Dificultat: baixa – temps: 15 minuts
Ingredients:
- 750 g de tomàquet pera
- 300 g de cireres
- un trosset de pebrot verd
- mitja ceba petita
- la molla de dues llesques de pa de pagès
- vinagre de xerès
- pebre
- sal
- oli d’oliva
- aigua freda
Preparació:
Tallem el tomàquet i les cireres a trossets i ho col·loquem tot en un processador d’aliments. Fem el mateix amb el pebrot verd, la ceba i el pa. Afegim sal, pebre, un rajolí d’oli d’oliva i vinagre de xerès. Perquè ens quedi una textura líquida, posarem aigua freda al processador i ho triturarem tot. Abans de servir, ho passem per un col·lador per eliminar possibles grumolls.
8 Ajoblanco de meló
Dificultat: baixa – temps: 10 minuts
Ingredients:
- 500 g de meló
- 150 g d’ametlla crua
- 1 all
- una llesca de pa de pagès
- aigua
- vinagre de xerès
- oli d’oliva
- sal
- pebre
Preparació:
Trossegem el meló i el posem al processador d’aliments. Incorporem l’ametlla crua, els trossos de pa, l’all cru, la sal, el pebre i un rajolí d’oli. Ho triturarem tot amb mig got d’aigua mineral i ho reservarem a la nevera per a servir-ho molt fred.
9 Tzatziki grec
Dificultat: baixa – temps: 10 minuts
Ingredients:
- 2 iogurts grecs
- 1 cogombre
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 2 cullerades de menta fresca
- 1 all picat
- llimona
- sal
- pebre
Preparació:
Esqueixem el cogombre, hi afegim un polsim de sal i el deixem escórrer en un colador. Per una altra banda, barregem el iogurt grec, un all picat, unes fulles de menta fresca, el suc de mitja llimona, oli d’oliva, sal i pebre. Per últim, incorporem el cogombre a la barreja i ho guardem a la nevera dues hores abans de servir.
10 Polos de síndria
Dificultat: baixa – temps: 10 minuts
Ingredients:
- 500 g de síndria
- 1 llima
- 5 fulles de menta
- xarop d’atzavara
Preparació:
Tallem la síndria a trossos i la col·loquem en un processador d’aliments. Hi afegim el xarop d’atzavara, les fulles de menta i un rajolí de llima. Ho triturem tot i col·loquem en motlles de gelat. Ho deixem al congelador un mínim de cinc hores.
11 Gelat de maduixes i plàtan
Dificultat: baixa – temps: 10 minuts
Ingredients:
- 10 maduixes congelades
- 1 plàtan congelat
- 1 iogurt grec
Preparació:
Tallem les maduixes i el plàtan madur a trossets, els col·loquem en un recipient hermètic i ho congelem un mínim de cinc hores. Un cop congelada la fruita, ho afegim en un processador d’aliments juntament amb un iogurt grec i ho triturem tot. Quan la textura està cremosa podem afegir-hi trossets de maduixa i posar-ho al congelador dues hores abans de servir.
12 Batut de mango
Dificultat: baixa – temps: 5 minuts
Ingredients:
- 1 mango
- 1 plàtan
- 1 taronja
- 1 iogurt
- gel
Preparació:
Tallem el mango, el plàtan i la taronja a trossets. Col·loquem els ingredients juntament amb un iogurt i uns glaçons i ho triturem tot.
13 Batut de poma i espinacs
Dificultat: baixa – temps: 5 minuts
Ingredients:
- 1 poma
- 1 manat d’espinacs
- suc de llimona
- 200 ml d’aigua