receptes nens

Sempre és un bon moment per cuinar en família, però l’estiu, encara més. Et proposem més d’una desena de receptes fàcils i saludables per fer amb nens i nenes a casa. Una selecció on trobaràs aperitius, primers i segons plats, però també gelats i batuts.

Opcions diverses perquè els més petits s’introdueixin en el món de la gastronomia, tot jugant, i descobreixin nous ingredients, textures i sabors a través d’una bona alimentació. Entre d’altres, us animem a preparar polos de síndria, ous farcits d’alvocat i tonyina, biquinis de scamorza o gaspatxo de cireres.

Us expliquem com preparar aquestes receptes en vídeos d’un minut.

1 Ous farcits d’alvocat i tonyina

Dificultat: baixa – temps: 25 minuts

Ingredients:

  • ous durs
  • tonyina
  • alvocat
  • llima
  • coriandre
  • sal
  • oli
  • pebre
  • bitxera en pols

Hamburguesa de pollastre

Dificultat: baixa – temps: 15 minuts

Ingredients:

  • 250 g de pollastre picat
  • ceba caramel·litzada
  • 1 ou
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • julivert picat
  • sal
  • pebre
  • oli

3 Biquini de scamorza

Dificultat: baixa – temps: 10 minuts

Ingredients:

  • pa integral
  • scamorza
  • tomàquets secs
  • alfàbrega
  • oli

Preparació:

Sobre una llesca de pa integral, col·loquem el formatge scamorza, els tomàquets secs i l’alfàbrega. Posem la paella al foc amb un rajolí d’oli d’oliva i escalfem el biquini fins que es dauri el pa.

4 Torrada d’albergínia i formatge feta

Dificultat: baixa – temps: 50 minuts

Ingredients:

  • albergínia
  • formatge feta
  • orenga
  • llimona
  • sèsam
  • pa integral
  • germinats
  • sal
  • pebre
  • oli

5 Salsitxes amb tomàquet

Dificultat: baixa – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • salsitxes
  • tomàquet triturat
  • all
  • llorer
  • sal
  • pebre
  • oli d’oliva

6 Tabulé

Dificultat: baixa – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • búlgur cuit
  • 1 ceba tendra
  •  julivert fresc
  •  menta
  • 4 tomàquets pera
  •  cogombre
  •  llimona
  •  sal
  •  pebre
  •  oli d’oliva

7 Gaspatxo de cireres

Dificultat: baixa – temps: 15 minuts

Ingredients:

  • 750 g de tomàquet pera
  • 300 g de cireres
  • un trosset de pebrot verd
  • mitja ceba petita
  • la molla de dues llesques de pa de pagès
  • vinagre de xerès
  • pebre
  • sal
  • oli d’oliva
  • aigua freda

Preparació:

Tallem el tomàquet i les cireres a trossets i ho col·loquem tot en un processador d’aliments. Fem el mateix amb el pebrot verd, la ceba i el pa. Afegim sal, pebre, un rajolí d’oli d’oliva i vinagre de xerès. Perquè ens quedi una textura líquida, posarem aigua freda al processador i ho triturarem tot. Abans de servir, ho passem per un col·lador per eliminar possibles grumolls.

8 Ajoblanco de meló

Dificultat: baixa – temps: 10 minuts

Ingredients:

  • 500 g de meló
  • 150 g d’ametlla crua
  • 1 all
  • una llesca de pa de pagès
  • aigua
  • vinagre de xerès
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre

Preparació:

Trossegem el meló i el posem al processador d’aliments. Incorporem l’ametlla crua, els trossos de pa, l’all cru, la sal, el pebre i un rajolí d’oli. Ho triturarem tot amb mig got d’aigua mineral i ho reservarem a la nevera per a servir-ho molt fred.

9 Tzatziki grec

Dificultat: baixa – temps: 10 minuts

Ingredients:

  • 2 iogurts grecs
  • 1 cogombre
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 2 cullerades de menta fresca
  • 1 all picat
  • llimona
  • sal
  • pebre

Preparació:

Esqueixem el cogombre, hi afegim un polsim de sal i el deixem escórrer en un colador. Per una altra banda, barregem el iogurt grec, un all picat, unes fulles de menta fresca, el suc de mitja llimona, oli d’oliva, sal i pebre. Per últim, incorporem el cogombre a la barreja i ho guardem a la nevera dues hores abans de servir.

10 Polos de síndria

Dificultat: baixa – temps: 10 minuts

Ingredients:

  • 500 g de síndria
  • 1 llima
  • 5 fulles de menta
  • xarop d’atzavara

Preparació:

Tallem la síndria a trossos i la col·loquem en un processador d’aliments. Hi afegim el xarop d’atzavara, les fulles de menta i un rajolí de llima. Ho triturem tot i col·loquem en motlles de gelat. Ho deixem al congelador un mínim de cinc hores.

11 Gelat de maduixes i plàtan

Dificultat: baixa – temps: 10 minuts

Ingredients:

  • 10 maduixes congelades
  • 1 plàtan congelat
  • 1 iogurt grec

Preparació:

Tallem les maduixes i el plàtan madur a trossets, els col·loquem en un recipient hermètic i ho congelem un mínim de cinc hores. Un cop congelada la fruita, ho afegim en un processador d’aliments juntament amb un iogurt grec i ho triturem tot. Quan la textura està cremosa podem afegir-hi trossets de maduixa i posar-ho al congelador dues hores abans de servir.

12 Batut de mango

Dificultat: baixa – temps: 5 minuts

Ingredients:

  • 1 mango
  • 1 plàtan
  • 1 taronja
  • 1 iogurt
  • gel

Preparació:

Tallem el mango, el plàtan i la taronja a trossets. Col·loquem els ingredients juntament amb un iogurt i uns glaçons i ho triturem tot.

13 Batut de poma i espinacs

Dificultat: baixa – temps: 5 minuts

Ingredients:

  • 1 poma
  • 1 manat d’espinacs
  • suc de llimona
  • 200 ml d’aigua

Altres receptes que et poden interessar…