L’Alimenta, un projecte municipal innovador que inclou cuines comunitàries i tallers formatius que treballen l’alimentació com a dret, ha estat reconegut com una de les iniciatives socials iberoamericanes més innovadores de l’any 2021. El reconeixement, que atorguen el CAF – Banc de Desenvolupament de l’Amèrica Llatina i la ‘Revista Haz’, arriba després que hagi estat seleccionat, conjuntament amb nou més, entre un centenar de projectes del conjunt de països de Llatinoamèrica i Espanya.

Les iniciatives premiades destaquen per mirar de resoldre alguns dels problemes socials més destacats. Inclouen la digitalització entre persones vulnerables o en l’entorn rural, la revitalització de l’economia o solucionar l’escassetat d’aigua, entre d’altres. El projecte Alimenta, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb entitats socials de la ciutat, s’inspira en els principis de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, per promoure una alimentació saludable i sostenible seguint criteris de proximitat, de temporada i de respecte al medi ambient.

Iniciatives socials de caràcter innovador

Des de fa sis anys, el CAF – Banc de Desenvolupament de l’Amèrica Llatina i la ‘Revista Haz’ destaquen 10 projectes de caràcter innovador que intentin solucionar alguns dels problemes socials més urgents.

El CAF és un banc de desenvolupament constituït el 1970, format per 20 països de l’Amèrica Llatina i el Carib, Espanya i Portugal i 13 bancs privats de la regió amb l’objectiu de promoure un desenvolupament sostenible mitjançant crèdits, recursos no reemborsables i suport a l’estructuració tècnica i financera de projectes dels sectors públics i privats.

La ‘Revista Haz’, per la seva banda, va sorgir a Espanya l’any 2005 amb la finalitat de difondre les millors pràctiques, anàlisis i tendències sobre iniciatives relacionades amb la innovació social.