
Et proposem més d’una desena de propostes per cuinar a casa i que et poden ser molt útils si tens convidats. Receptes saludables, originals i fàcils de fer. Et donem la llista d’ingredients que necessites i t’ensenyem en un vídeo curt com preparar-les.
Hi trobaràs opcions molt diverses per a aquest estiu: sopes fredes, combinacions vegetarianes, versions originals de plats tradicionals… Aperitius, entrants, menjars principals i postres, que et permetran confeccionar menús per a tots els gustos i necessitats.
1 Pèsols ofegats
Dificultat: baixa – temps: 30 minuts
Ingredients:
- pèsols
- all tendre
- 1 cullerada de salsa de tomàquet
- ametlles
- avellanes
- all
- aigua
- sal
- pebre
- oli
2 Pasta amb endívies i mató
Dificultat: baixa – temps: 30 minuts
Ingredients:
- pasta integral
- endívies
- ceba
- mató
- oli d’oliva
- sal
- pebre
3 Clafoutis de tomàquets
Dificultat: baixa – temps: 30 minuts
Ingredients:
- cirerols
- 3 ous
- 250 ml de llet
- 120 g de farina integral
- orenga
- 50 g de parmesà
- alfàbrega
- sal
- pebre
4 Pit de pollastre amb salsa de taronja
Dificultat: baixa – temps: 30 minuts
Ingredients:
- 1 pit de pollastre
- 1 taronja
- salsa de soja
- 1 culleradeta de mostassa antiga
- pebre de colors
- sal
- oli d’oliva
- ruca
5 Pastanaga amb pesto de fulles de pastanaga
Dificultat: baixa – temps: 20 minuts
Ingredients:
- pastanagues
- 1 manat de fulles de pastanaga
- 50 g de nous
- 25 g de parmesà
- 1 all petit
- 1 rajolí d’aigua
- oli d’oliva
- sal
6 Creps americanes de civada i plàtan
Dificultat: baixa – temps: 3,5 hores
Ingredients:
- 1 i ½ tassa de beguda d’arròs
- 1 tassa de flocs de civada
- 1 plàtan madur
- 1 polsim de canyella
- 1 polsim de gingebre
- 1 cullerada de xarop d’erable
7 Broquetes de pollastre satai
Dificultat: mitjana – temps: 2,5 hores
Ingredients:
Per macerar el pollastre
- pit de pollastre tallat a tires
- iogurt
- 50 ml de llet de coco
- 1 culleradeta de curri en pols
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 1 culleradeta de coriandre en pols
- ½ culleradeta de comí en pols
- ½ culleradeta de salsa de soja
- sal
Per a la salsa satai
- 200 ml de llet de coco
- 50 g de mantega de cacauet sense sucre
- 1 culleradeta de pasta de curri vermell
- 1 culleradeta de salsa d’ostres
- 1 culleradeta de panela
- oli d’oliva
8 Sopa freda de tomàquet
Dificultat: baixa – temps: 45 minuts
Ingredients:
- 400 g de tomàquet en oli essencial
- 100 ml d’oli dels tomàquets
- 100 ml d’aigua
- 50 g de molla de pa
- sal
- pebre
Preparació:
Tallem la molla de pa i la posem amb els tomàquets, l’oli d’herbes i l’aigua durant 30 minuts. Ho triturem tot i ho salpebrem. Acabem afegint-hi pinyons torrats, dauets de formatge feta i un raig d’olivada.
9 Enrotllat de salmó
Dificultat: baixa – temps: 20 minuts
Ingredients:
- 100 g de salmó fumat
1 alvocat
1 ceba tendra
1 poma
50 g d’espinacs tendres
crema agra
una cullerada de mostassa
Preparació:
Barregem la crema agra amb la mostassa. Untem l’enrotllat amb la barreja. Tallem la ceba tendra, l’alvocat i la poma a làmines i ho estirem sobre l’enrotllat. Hi afegim el salmó i els espinacs. Ho enrotllem tot.
10 Xopsuei de pollastre amb gambes i verdures
Dificultat: baixa – temps: 25 minuts
Ingredients:
- 2 pits de pollastre desossats
- 16 cues de gambes (n’hi ha de congelades de molt bona qualitat)
- 100 g d’espàrrecs escaldats
- 1 pebrot vermell rostit
- 1 cullerada sopera de sofregit de ceba i tomàquet
- 25 g de gingebre fresc
- 1 raig generós de salsa de soja (50 ml)
- 20 g de sucre (1 cullerada sopera)
- 50 ml de xerès (un raig generós o ½ copa)
- 20 g de midó de blat de moro (Maizena)
- 100 ml de caldo de pollastre (o aigua)
Preparació:
Tallem els pits de pollastre a daus. Pelem les cues de gambes. Daurem els daus de pollastre a foc fort en un wok o una paella gran. Hi afegim el sofregit de ceba i tomàquet. Remenem un parell de vegades perquè el pollastre s’impregni del sofregit i hi posem el xerès i els espàrrecs. Deixem que el vi s’evapori i hi afegim la soja, el sucre i el caldo de pollastre.
Hi afegim les gambes i movem la paella per barrejar-ho tot. Dissolem la Maizena en una mica d’aigua freda. L’aboquem a quantitats petites i ho anem remenant perquè vagi espessint la salsa. Hi posem el pebrot rostit tallat a daus i, per acabar, una mica de gingebre ratllat.
11 Wok variat de verdures
Dificultat: baixa – temps: 40 minuts
Ingredients:
- 100 g de búlgur bullit
- 200 g de cap de llom
- bròcoli escaldat
- mongetes tendres escaldades
- pastanaga escaldada
- bolets saltats
- 1 pebrot verd
- sofregit de ceba
- oli d’oliva
Per a la salsa agredolça:
- 100 g de salsa de tomàquet
- 50 ml de vinagre d’arròs
- 30 ml de vi blanc
- 4 cullerades sucre morè
- 2 cullerades de midó de blat de moro
Preparació:
Fem la salsa agredolça: coem el sucre, el vinagre d’arròs i el vi blanc. Diluïm el midó de blat de moro en aigua freda i hi afegim la salsa de tomàquet i ho deixem cuinar a foc suau. Ho reservem. Posem la carn, a foc viu, al wok, i hi afegim el pebrot verd i el coem a foc lent. Hi afegim totes les verdures. Ho sacsegem i finalment hi posem la salsa agredolça. Ho servim immediatament.
12 Arròs de llaunes
Dificultat: baixa – temps: 30 minuts
Ingredients:
- 200 g d’arròs
- 1 gra d’all
- pot de carxofes en oli (important que siguin en oli)
- pot de bolets en conserva
- sofregit de ceba i tomàquet
- brou vermell de peix
- llauna de musclos al natural
- llauna d’escopinyes al natural
- llauna de navalles al natural
- sal
Preparació:
Enrossim l’all amb un raig d’oli generós (aprofitar l’oli de les carxofes) i treure’l de la paella. Nacrem l’arròs amb l’oli perfumat. Afegim el sofregit, el remenem i hi posem el brou calent. Ho deixem coure uns 12 minuts, a foc lent. Finalment, hi posem sal i les llaunes ben escorregudes.
13 Pastís de patata a la bolonyesa
Dificultat: baixa – temps: 40 minuts
Ingredients:
- 300 g de carn a la bolonyesa
- 500 g de patates bullides
- 1 nou de mantega
- 150 ml de llet
- 100 g de formatge ratllat
Preparació:
Pelem i triturem les patates (el que va millor és passar-les pel passapuré o fer-ho amb una forquilla) amb la mantega i la llet. Agafem una safata de forn untada amb oli d’oliva i hi posem una capa de crema de patata, una capa de carn a la bolonyesa, una altra de patates i el formatge ratllat per sobre. Ho fiquem al forn 20 minuts i ho preescalfem a 200 °C.