receptes fàcils convidats

Et proposem més d’una desena de propostes per cuinar a casa i que et poden ser molt útils si tens convidats. Receptes saludables, originals i fàcils de fer. Et donem la llista d’ingredients que necessites i t’ensenyem en un vídeo curt com preparar-les.

Hi trobaràs opcions molt diverses per a aquest estiu: sopes fredes, combinacions vegetarianes, versions originals de plats tradicionals… Aperitius, entrants, menjars principals i postres, que et permetran confeccionar menús per a tots els gustos i necessitats.

1 Pèsols ofegats

Dificultat: baixa – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • pèsols
  • all tendre
  • 1 cullerada de salsa de tomàquet
  • ametlles
  • avellanes
  • all
  • aigua
  • sal
  • pebre
  • oli

2 Pasta amb endívies i mató

Dificultat: baixa – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • pasta integral
  • endívies
  • ceba
  • mató
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre

3 Clafoutis de tomàquets

Dificultat: baixa – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • cirerols
  • 3 ous
  • 250 ml de llet
  • 120 g de farina integral
  • orenga
  • 50 g de parmesà
  • alfàbrega
  • sal
  • pebre

4 Pit de pollastre amb salsa de taronja

Dificultat: baixa – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • 1 pit de pollastre
  • 1 taronja
  • salsa de soja
  • 1 culleradeta de mostassa antiga
  • pebre de colors
  • sal
  • oli d’oliva
  • ruca

5 Pastanaga amb pesto de fulles de pastanaga

Dificultat: baixa – temps: 20 minuts

Ingredients:

  • pastanagues
  • 1 manat de fulles de pastanaga
  • 50 g de nous
  • 25 g de parmesà
  • 1 all petit
  • 1 rajolí d’aigua
  • oli d’oliva
  • sal

6 Creps americanes de civada i plàtan

Dificultat: baixa – temps: 3,5 hores

Ingredients:

  • 1 i ½ tassa de beguda d’arròs
  • 1 tassa de flocs de civada
  • 1 plàtan madur
  • 1 polsim de canyella
  • 1 polsim de gingebre
  • 1 cullerada de xarop d’erable

7 Broquetes de pollastre satai

Dificultat: mitjana – temps: 2,5 hores

Ingredients:

Per macerar el pollastre

  • pit de pollastre tallat a tires
  • iogurt
  • 50 ml de llet de coco
  • 1 culleradeta de curri en pols
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 1 culleradeta de coriandre en pols
  • ½ culleradeta de comí en pols
  • ½ culleradeta de salsa de soja
  • sal

Per a la salsa satai

  • 200 ml de llet de coco
  • 50 g de mantega de cacauet sense sucre
  • 1 culleradeta de pasta de curri vermell
  • 1 culleradeta de salsa d’ostres
  • 1 culleradeta de panela
  • oli d’oliva

8 Sopa freda de tomàquet

Dificultat: baixa – temps: 45 minuts

Ingredients:

  • 400 g de tomàquet en oli essencial
  • 100 ml d’oli dels tomàquets
  • 100 ml d’aigua
  • 50 g de molla de pa
  • sal
  • pebre

Preparació:

Tallem la molla de pa i la posem amb els tomàquets, l’oli d’herbes i l’aigua durant 30 minuts. Ho triturem tot i ho salpebrem. Acabem afegint-hi pinyons torrats, dauets de formatge feta i un raig d’olivada.

9 Enrotllat de salmó

Dificultat: baixa – temps: 20 minuts

Ingredients:

  • 100 g de salmó fumat
    1 alvocat
    1 ceba tendra
    1 poma
    50 g d’espinacs tendres
    crema agra
    una cullerada de mostassa

Preparació:

Barregem la crema agra amb la mostassa. Untem l’enrotllat amb la barreja. Tallem la ceba tendra, l’alvocat i la poma a làmines i ho estirem sobre l’enrotllat. Hi afegim el salmó i els espinacs. Ho enrotllem tot.

10 Xopsuei de pollastre amb gambes i verdures

Dificultat: baixa – temps: 25 minuts

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre desossats
  • 16 cues de gambes (n’hi ha de congelades de molt bona qualitat)
  • 100 g d’espàrrecs escaldats
  • 1 pebrot vermell rostit
  • 1 cullerada sopera de sofregit de ceba i tomàquet
  • 25 g de gingebre fresc
  • 1 raig generós de salsa de soja (50 ml)
  • 20 g de sucre (1 cullerada sopera)
  • 50 ml de xerès (un raig generós o ½ copa)
  • 20 g de midó de blat de moro (Maizena)
  • 100 ml de caldo de pollastre (o aigua)

Preparació:

Tallem els pits de pollastre a daus. Pelem les cues de gambes. Daurem els daus de pollastre a foc fort en un wok o una paella gran. Hi afegim el sofregit de ceba i tomàquet. Remenem un parell de vegades perquè el pollastre s’impregni del sofregit i hi posem el xerès i els espàrrecs. Deixem que el vi s’evapori i hi afegim la soja, el sucre i el caldo de pollastre.

Hi afegim les gambes i movem la paella per barrejar-ho tot. Dissolem la Maizena en una mica d’aigua freda. L’aboquem a quantitats petites i ho anem remenant perquè vagi espessint la salsa. Hi posem el pebrot rostit tallat a daus i, per acabar, una mica de gingebre ratllat.

11 Wok variat de verdures

Dificultat: baixa – temps: 40 minuts

Ingredients:

  • 100 g de búlgur bullit
  • 200 g de cap de llom
  • bròcoli escaldat
  • mongetes tendres escaldades
  • pastanaga escaldada
  • bolets saltats
  • 1 pebrot verd
  • sofregit de ceba
  • oli d’oliva

Per a la salsa agredolça:

  • 100 g de salsa de tomàquet
  • 50 ml de vinagre d’arròs
  • 30 ml de vi blanc
  • 4 cullerades sucre morè
  • 2 cullerades de midó de blat de moro

Preparació:

Fem la salsa agredolça: coem el sucre, el vinagre d’arròs i el vi blanc. Diluïm el midó de blat de moro en aigua freda i hi afegim la salsa de tomàquet i ho deixem cuinar a foc suau. Ho reservem. Posem la carn, a foc viu, al wok, i hi afegim el pebrot verd i el coem a foc lent. Hi afegim totes les verdures. Ho sacsegem i finalment hi posem la salsa agredolça. Ho servim immediatament.

12 Arròs de llaunes

Dificultat: baixa – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • 200 g d’arròs
  • 1 gra d’all
  • pot de carxofes en oli (important que siguin en oli)
  • pot de bolets en conserva
  • sofregit de ceba i tomàquet
  • brou vermell de peix
  • llauna de musclos al natural
  • llauna d’escopinyes al natural
  • llauna de navalles al natural
  • sal

Preparació:

Enrossim l’all amb un raig d’oli generós (aprofitar l’oli de les carxofes) i treure’l de la paella. Nacrem l’arròs amb l’oli perfumat. Afegim el sofregit, el remenem i hi posem el brou calent. Ho deixem coure uns 12 minuts, a foc lent. Finalment, hi posem sal i les llaunes ben escorregudes.

13 Pastís de patata a la bolonyesa

Dificultat: baixa – temps: 40 minuts

Ingredients:

  • 300 g de carn a la bolonyesa
  • 500 g de patates bullides
  • 1 nou de mantega
  • 150 ml de llet
  • 100 g de formatge ratllat

Preparació:

Pelem i triturem les patates (el que va millor és passar-les pel passapuré o fer-ho amb una forquilla) amb la mantega i la llet. Agafem una safata de forn untada amb oli d’oliva i hi posem una capa de crema de patata, una capa de carn a la bolonyesa, una altra de patates i el formatge ratllat per sobre. Ho fiquem al forn 20 minuts i ho preescalfem a 200 °C.

Altres receptes que et poden interessar…