Menjar també és un acte polític. Això defensa des del seu ofici Elsa Yranzo Rojas, dissenyadora gastronòmica impulsora de Creative Food Studio, des d’on investiga com crear nous (i millors) vincles entre les persones i els aliments. Entre les moltes facetes d’aquesta creativa (directora d’art, comissària i docent) destaquen les experiències multisensorials que crea a través del disseny i l’art per tal de fer reflexionar el públic sobre diverses qüestions.

El malbaratament d’aliments, l’escassetat d’aigua, el consum de sucre, els residus plàstics o la superpoblació són alguns dels molts temes que aborda en els seus projectes, alguns de personals com ‘In the Bauhaus kitchen’, d’altres d’encarregats per grans marques com Carolina Herrera, BMW o Hermès.

Un espai familiar al Poblenou

L’estudi d’Elsa Yranzo està ubicat a l’antiga ebenisteria del seu avi, al passatge de Casamitjana (al Poblenou). Un espai a dues altures que comparteix amb el seu pare, l’escultor Antoni Yranzo Ramón. Les seves peces, on treballa la tensió, l’equilibri i el moviment de la fusta, dialoguen amb les creacions de la seva filla amb qui col·labora creant estructures i estris per als seus projectes.