L’any passat va ser el primer que la pastisseria Panettoneria de Gràcia es va tirar a la piscina i va fusionar la coca de Sant Joan amb el panettone, batejant les noves postres com a cocattone. Es tracta d’una combinació que han repetit aquest Sant Joan 2022 i per partida doble: el 2021 van fer-ne només d’un tipus i enguany ja n’han fet dos. Per fer-la encara més internacional, la nova cocattone té influències japoneses, ja que l’han fet en col·laboració amb la pastisseria Oyatsu Lab, amb la qual comparteixen espai, i està feta amb te matxa.

Una cocattone tradicional i una cocattone japonesa

Cocattone “tradicional” i cocattone japonesa

La cocattone tradicional està feta amb massa de panettone de xocolata i taronja amb una cobertura de glassa i decorada amb fruita confitada, pinyons i perles de rosa o violeta. Es pot farcir amb nata-mascarpone o trufa. La nova cocattone, amb influència japonesa, està feta amb massa de panettone de te matxa i xocolata blanca, coberta de glassa de matxa i es pot farcir de nata-mascarpone.

Les produccions són artesanes i per això són bastant limitades. Tenen previst fer 50 coques de Sant Joan tradicionals i 90 cocattones i expliquen que encara tenen capacitat per elaborar-ne una trentena més.

Buscant una coca de Sant Joan diferent

La idea va sorgir l’any passat, quan pensaven en idees per elaborar una coca de Sant Joan diferent. “Com que som especialistes en panettone, vam dir ‘per què no fem una coca de sant Joan feta de panettone?’ I així va sortir la idea de la cocattone”, explica Daniel Casanova, de la Panettoneria de Gràcia.

“Vam començar a treballar en el disseny de la primera cocattone i vam decidir fer-la més ampla que el panettone, tallar-la per la meitat, farcir-la i posar-hi fruita confitada. També vam fer proves amb la mida i sobretot amb la mescla. Vam fer 30 mescles diferents i en vam trobar una que ens va agradar i la veritat és que ha estat tot un èxit”, conclou Casanova.