Amanida de cigrons, amanida de pasta, amanida de llenties, amanida de patata, amanida caprese, amanida de quinoa, amanida d’arròs… i acompanyant aquesta base, molts altres ingredients. Les opcions a l’hora de fer una amanida són infinites i combinar els aliments de manera equilibrada és tot un art. Et proposem 15 amanides d’estiu originals i saludables, fàcils de fer a casa aquest estiu. Hi trobaràs hortalisses, fruites seques, llegums, fruita, cereals, lactis, peix, llavors… Opcions de tota mena, incloses receptes per sorprendre els convidats.
T’expliquem com preparar-les en vídeos d’un minut!
1 Amanida de cigrons
Dificultat: baixa – temps: 10 minuts
Ingredients:
- cigrons cuits
- tomàquets cirerols
- alvocat
- ceba tendra
- coriandre
- llima
- sal
- pebre
- oli d’oliva
Preparació:
Col·loca els cigrons en un bol, talla la ceba, els cirerols i l’alvocat i integra tots els elements. Per fer la vinagreta: esprem el suc d’una llima i afegeix-hi oli d’oliva, coriandre, sal i pebre.
2 Amanida de patata i bacallà
Dificultat: mitjana – temps: 40 minuts
Ingredients:
- 2 patates bullides
- bacallà esqueixat remullat
- pebrot verd
- pebrot vermell
- ceba tendra
- ou dur
- olives negres
- vinagre de xerès
- oli d’oliva
- mostassa de Dijon
- sal
Preparació:
Bull les patates i, un cop estiguin fredes, les talles a daus. Els ous, que els hauràs bullit a part, els trosseges a daus.
En un bol, hi afegeixes les patates i els ous amb el bacallà esqueixat remullat, el pebrot verd i vermell, la ceba tendra i les olives negres i ho barreges per integrar-hi tots els ingredients.
3 Amanida de quinoa
Dificultat: baixa – temps: 10 minuts
Ingredients:
- 250 g de quinoa cuita
- formatge feta
- tomàquets cirerols
- olives negres
- nous
- olivada
- orenga
- vinagre
- oli d’oliva
- sal
Preparació:
Col·loques en un bol la quinoa cuita, el formatge feta i els tomàquets trossejats, les olives negres i les nous.
Per fer la vinagreta, barreges l’olivada, l’orenga, el vinagre, l’oli i la sal en un recipient i ho incorpores a l’amanida.
4 Amanida d’arròs integral
Dificultat: baixa – temps: 30 minuts
Ingredients:
- arròs integral cuit
- ceba
- 1 gra d’all
- pebrot del piquillo
- julivert
- llimona
- oli d’oliva
- sal
- pebre
Preparació:
Saltes la ceba a la paella amb un rajolí d’oli. Un cop estigui cuita, hi afegeixes l’all trossejat. En un bol, hi poses l’arròs cuit, la ceba, el pebrot de piquillo i el julivert. Per acabar, salpebres el plat i hi afegeixes una mica de ratlladura de llimona i oli d’oliva.
5 Amanida de nyoquis
Dificultat: mitjana – temps: 15 minuts
Ingredients:
- nyoquis bullits
- mozzarella
- tomàquets cirerols
Per a la salsa pesto:
- alfàbrega fresca
- 25 g de nous
- 20 g de parmesà
- 1 gra d’all
- un rajolí d’aigua
- oli d’oliva verge extra
- sal
- pebre
6 Amanida de pasta caprese
Dificultat: baixa – temps: 15 minuts
Ingredients:
- pasta integral cuita
- tomàquets cirerols
- mozzarella
- alfàbrega fresca
- oli d’oliva
- vinagre
- sal
7 Amanida de tofu marinat
Dificultat: mitjana – temps: 2’15 hores
Ingredients:
- tofu
- ruca
- nous
- ceba tendra
- olives negres
- llimona
- soja
- xarop d’atzavara
- all
- vinagre de poma
- vinagre d’arròs
- oli
- sal
- sèsam torrat
8 Amanida d’albergínia
Dificultat: mitjana – temps: 1 hora
Ingredients:
- 1 albergínia
- tomàquets cirerols
- llimona
- 1 gra d’all
- julivert
- oli d’oliva
- sal
- pebre
- sèsam torrat
9 Amanida de patata i remolatxa amb salsa de iogurt
Dificultat: mitjana – temps: 1,5 hores
Ingredients:
- remolatxa
- patata
- iogurt
- comí en gra
- una culleradeta de mostassa
- una culleradeta de vinagre
- sal
- pebre
- fulles de remolatxa
10 Amanida de taronja i bacallà
Dificultat: baixa – temps: 15 minuts
Ingredients:
- 2 taronges
- 1 ou dur
- bacallà dessalat
- olives negres
- ceba tendra
- sal
- oli d’oliva
- pebre
11 Amanida d’alvocat i burrata
Dificultat: baixa – temps: 15 minuts
Ingredients:
- tomàquets cirerols
- tomàquets secs en oli
- ruca
- canonges
- alvocat
- burrata
- oli d’oliva
- vinagre de xerès
- sal
12 Amanida de síndria
Dificultat: =baixa – temps: 15 minuts
Ingredients:
- 1/4 síndria
- 100 g de formatge feta
- olives kalamata
- orenga
- oli d’oliva verge extra
- sal
13 Amanida Waldorf
Dificultat: mitjana – temps: 30 minuts
Ingredients:
- enciam
- api
- poma fuji
- nous
- panses
- raïm
- 50 ml de llet
- 100 ml d’oli d’oliva suau
- sal
- llimona
14 Amanida de llenties i arròs integral
Dificultat: mitjana – temps: 30 minuts
Ingredients:
- llenties cuites
- arròs integral cuit
- tomàquet de pera
- pastanaga
- pebrot
- ceba tendra
- cogombre
- llimona
- comí en pols
- oli d’oliva
- sal
Preparació:
Posa les llenties i l’arròs integral, prèviament cuits, en un bol. Talla en daus el tomàquet de pera, la pastanaga, el pebrot, la ceba i el cogombre i ho afegeixes al bol. Per condimentar, fes servir llimona, comí en pols, oli d’oliva i sal.
15 Amanida alemanya
Dificultat: baixa – temps: 20 minuts
Ingredients:
- 2 patates grosses bullides
- mitja ceba petita
- 1 culleradeta de mostassa de Dijon
- 2 cullerades de vinagre de vi blanc
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- 125 ml d’aigua
- mitja culleradeta de llavors d’alcaravia
- sal
- pebre
- julivert