Llums i bola de discoteca

El sector de l’oci nocturn diu sentir-se perseguit en aquest procés de desescalada pel coronavirus. La patronal FECASARM ja ho va denunciar fa una setmana arran de la polèmica per una suposada festa a la terrassa de l’Opium; i ara, set dies després, hi insisteixen perquè, segons ells, la Guàrdia Urbana ha aixecat acta en un local de Ciutat Vella partint d’una aplicació errònia de la normativa.

Segons FECASARM, la matinada de dilluns, ja en fase 2, un local amb llicència de bar i gent asseguda ha estat denunciat adduint que feia de discoteca. La patronal de l’oci nocturn ho nega i assegura que, malgrat la música ambiental, els clients estaven asseguts en taules degudament separades amb un 40 % de l’aforament. Relaten que l’acta dels agents parla d’alguns clients dempeus ballant i “llums de colors i giratòries” i en aquest sentit defensen que no es pot dir que un local faci de discoteca per això.

Criteris objectius per evitar interpretacions

“No podem acceptar que, nit rere nit, estiguem exposats de manera permanent a aquesta inseguretat jurídica i aquesta arbitrarietat i, per tant, reclamem normes basades en valors objectius per impedir interpretacions subjectives”, diu el secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas. I afegeix que fa anys que reclamen a Interior que el catàleg d’espectacles estableixi els valors màxims d’emissió de música per cadascuna de les activitats (bar, restaurant, bar musical o discoteques) de manera que no quedi lloc per a la interpretació dels agents.

Recorden que les discoteques podran obrir en fase 3 sense pista de ball i reivindiquen el dret de poder-ho fer amb seguretat jurídica. De manera que si ho fan com a bars o restaurants no hagin de patir per si un client es posa dempeus. Adverteixen que la meitat de locals podrien haver de tancar abans de finals d’any i per això reivindiquen que “el sector necessita que se l’ajudi no que se’l persegueixi”. En aquesta línia, recorden que han demanat a la Generalitat la creació d’una taula de negociació per regular les discoteques a la fase 3.