Diversos usuaris a les xarxes socials han criticat una festa aquest cap de setmana a la terrassa de la discoteca Opium, al passeig Marítim de la Barceloneta. Va ser dissabte a la nit i els usuaris denuncien que no es complien ni la distància de seguretat recomanada ni l’aforament que es permet a la fase 1, en què es troba Barcelona.

En les fotografies penjades, i també en un vídeo, es poden veure els participants de la festa sense mascareta, asseguts a la terrassa —sense gaire distància entre taules—, gaudint de la música i l’ambient. Segons la normativa, en aquesta fase els bars i restaurants poden ocupar el 50 % de les taules a les terrasses a l’aire lliure i cal mantenir distància de dos metres entre taules i grups de com a màxim 10 persones. Les discoteques no poden reobrir, però en aquest cas el local va posar a disposició dels clients la terrassa que dona al mar.

Opium i la patronal de l’oci nocturn es defensen

Opium ha explicat a betevé que les distàncies de seguretat es van respectar i mostra un vídeo en què es veu la gent asseguda en diferents espais amb la distància adequada. De fet, FECASARM i Spain Nightlife, les patronals d’oci nocturn catalana i espanyola, asseguren que a Opium no s’estava celebrant cap festa, sinó que s’hi estava fent l’activitat de restaurant (per a la qual té llicència) en una terrassa respectant les mesures de seguretat i l’aforament del 50 % que els permet l’estat d’alarma. Asseguren que les imatges difoses distorsionen la realitat del que va succeir aquella nit i apunten que, fins i tot, la Guàrdia Urbana s’hi va presentar dues vegades i no va aixecar cap acta. Conclouen que sempre es criminalitza el sector de la nit i que el que s’hauria de perseguir més són els “‘botellones’ i les festes privades”.

 

Queixes per aglomeracions, festes i “botellones” a la Barceloneta

També ha volgut fer palesa la seva queixa l’Associació de Veïns de la Barceloneta. En un fil llarg a Twitter, denuncia alguns actes que no els han agradat aquest cap de setmana al seu barri, com ara les aglomeracions que s’han vist a les platges, que hi ha hagut alguna entitat dels Cors Muts que, tot i estar prohibida la celebració de la festa d’aquest any, es va reunir per celebrar-la i les festes en terrasses o “botellones” a l’aire lliure. “Tenim moltes ganes de tornar a la normalitat però això no treu que hem de ser els primers a actuar amb cap i amb seny”, diuen.

També parlen de la festa de l’Opium, que ells expliquen com a “festes a les discoteques jugant al límit de les normes en llocs al costat d’on els sanitaris s’estan deixant la pell“, fent referència a l’Hospital del Mar, que és a tocar de la discoteca.