Amb l’entrada de Barcelona a la fase 2 del confinament, els centres comercials de la ciutat de més de 400 m2  han pogut reobrir, després de més de dos mesos tancats per la crisi del coronavirus. Això sí, ho han fet amb les mesures de seguretat pertinents i amb l’aforament limitat al 30 % a les àrees comunes, i al 40 % dins de les botigues.

En el primer dia oberts, molts barcelonins han optat per anar-hi a comprar, fins al punt que alguns comerciants s’han sorprès perquè han superat les seves expectatives de quants compradors rebrien. Ha passat, per exemple, al Centre Comercial Diagonal Mar (a Sant Martí); aquí s’han format cues per entrar en algunes botigues, especialment de roba. També a La Maquinista han tingut força afluència de compradors malgrat ser un dia laborable.

Mesures per garantir la distància i la higiene

La reobertura al Diagonal Mar s’ha fet de forma compassada amb l’adopció de les mesures necessàries per prevenir els contagis de coronavirus. Per exemple, la direcció del centre ha instal·lat un sistema tecnològic per controlar l’aforament de forma automàtica i s’han marcat cercles al terra perquè els compradors facin cua a dos metres de distància entre ells quan hagin d’esperar per entrar a comprar.

Al Centre Comercial Arenas de Barcelona també s’han instal·lat mampares als punts d’atenció al públic, s’ha programat la desinfecció de les instal·lacions de forma regular i el centre disposa de mascaretes i guants per a treballadors i clients, en cas d’emergència o pèrdua. En tots els centres comercials segueixen inhabilitades les zones d’estada i de jocs infantils.

Pel que fa a les botigues, cadascuna ha pres les seves mesures de seguretat i higiene. En el cas de les botigues de roba, opten per limitar l’accés als emprovadors i desinfecten totes les peces que s’hagin emprovat els clients i les deixen en quarantena durant 48 hores.