Usuaris del metro el 14 d'abril de 2020

(ACN) A partir d’aquest dilluns ja es poden ocupar tots els seients a l’autobús, al tren i al metro. Així s’explica al BOE publicat aquest dissabte, que aixeca d’aquesta manera la limitació de l’ocupació al 50 % que estava vigent fins ara en alguns dels transports. En el document també s’especifica, però, que quan el nombre de passatgers ho permeti, es procuri garantir la “màxima separació” entre persones per evitar el contagi del coronavirus.

En el cas dels transports públics amb espais per viatjar dempeus, es manté l’obligació de garantir que només hi hagi dues persones per metre quadrat.

En el butlletí oficial de l’Estat s’explica també que l’ús de guants serà obligatori per al conductor i, en el cas que n’hi hagi, l’acompanyant, en motocicletes i ciclomotors d’ús compartit. El BOE admet com a guants vàlids els que habitualment utilitzen els motoristes com a protecció.

Es manté el permís d’ús de totes les places en transport privat sempre que totes les persones convisquin al mateix domicili. Quan no es comparteixi casa, es permet que en el cotxe particular viatgin fins a dues persones per fila de seients, mantenint la màxima distància possible.

Pel que fa als taxis, podrà haver-hi dues persones per fila addicional, excepte en cas que siguin persones de la mateixa casa, quan n’hi podran viatjar tres per fila. En els vehicles en què només hi ha una fila de seients, com les cabines de camions o furgonetes, hi podran viatjar com a màxim dues persones, guardant “la màxima distància possible”.