discoteca i ball

La FECASARM ha demanat al Departament d’Interior de la Generalitat que es creï una taula de treball conjunta amb la conselleria de Salut per tractar la data i les condicions de reobertura de discoteques i bars musicals a Catalunya. L’objectiu és obrir aquests locals a partir de la fase 3 de la desescalada. Vol que en aquesta taula de negociació hi participin els ajuntaments, la policia catalana, empreses de seguretat, i associacions i empreses de control d’accessos.

La patronal de l’oci nocturn ha fet aquesta petició perquè treballa amb la previsió que en les pròximes hores es faci oficial que les comunitats autònomes gestionin la fase 3 i podran decidir la reobertura dels bars musicals i les discoteques.

Opten per una reobertura progressiva i asimètrica per municipis

La FECASARM considera que si s’aprova la pròrroga de l’estat d’alarma aquest dimecres quedaria “derogada la prohibició d’obrir bars i discoteques en la fase 3″. Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, explica que “és molt urgent que es creï aquesta taula i que hi tinguin un paper importants els ajuntaments”. Diu que la desescalada hauria de ser “gradual i asimètrica per municipis o comarques”.

La reobertura gradual consistiria a obrir entre el 15 i el 21 de juny les primeres activitats en les zones més avançades en la desescalada amb un  % d’aforament i amb unes mesures de seguretat estrictes; la setmana del 21 al 28 de juny en aquelles zones que no hi hagi hagut cap incidència, obrir amb un 75 % de l’aforament, i finalment la primera setmana de juliol fer-ho amb un 100 %. Segons Boadas, les zones que vagin més endarrerides “aniran obrint de forma gradual i amb una setmana com a mínim sense poder incrementar l’aforament”.

Per la seva banda Fecalon, també la patronal de l’oci nocturn a Catalunya, denuncia que un 40 % dels treballadors que estan amb un ERTO encara no han cobrat. Diu, a més, que un 60 % dels treballadors “han rebut alguna quantitat per part de l’Estat però no han cobrat tota la mensualitat que els pertocava”. Alhora demana a les administracions —catalana i espanyola— que autoritzin l’obertura en la fase 3.