Les platges de Barcelona ja disposen dels primers videosensors per controlar l’aforament al litoral de la ciutat. Des d’aquest dilluns, amb l’entrada a la fase 2 de la desescalada, està permès anar a la platja, banyar-s’hi i estar-se a la sorra sense franges horàries, però hi haurà controls d’accés i aforament per garantir que es puguin mantenir les distàncies de seguretat.

Primeres mesures a les platges de Ciutat Vella

En total s’instal·laran 18 videosensors. Els primers han estat col·locats a la platja de Sant Miquel. I, de fet, alhora de posar en marxa aquests dispositius de control, es prioritzaran les platges de Ciutat Vella, perquè són les que acostumen a registrar més ocupació. A més de la de Sant Miquel, són les de Sant Sebastià, la Barceloneta i el Somorrostro.

Després, també durant aquesta setmana, s’instal·laran a les platges de Sant Martí. En aquest cas, a les de Nova Icària, el Bogatell, la Mar Bella, la Nova Mar Bella, Llevant i Banys del Fòrum.

Restricció d’accés si no es pot mantenir la distància

Els videosensors oferiran informació en temps real sobre el grau d’ocupació de platja i, si en algun moment es considera que se sobrepassa la capacitat adient per mantenir la distància de seguretat, s’hi restringirà temporalment l’accés amb tanques naturalitzades (de fusta i corda) que quedaran instal·lades durant els propers dies. També s’informarà els usuaris de les platges que tenen menys ocupació per si s’hi volen desplaçar. D’entrada, hi haurà entre 13 i 22 informadors que podrien ser més en funció de les necessitats. Es mantindran els dispositius de Guàrdia Urbana a la zona litoral.

Serveis en marxa

Ja està en funcionament el servei de salvament i socorrisme a totes les platges. Hi ha obert un lavabo públic a cada platja i, pel que fa a les dutxes, s’aniran obrint progressivament i es poden fer servir de manera individual. El que encara no s’activa en la fase 2 és el bany assistit. Està previst que la platja de gossos, a la platja del Llevant, comenci a funcionar dijous, 11 de juny.

L’Ajuntament fa tot un seguit de recomanacions per anar a la platja com ara consultar la pàgina web per saber quines estan saturades i quines no. La previsió és que no se superin mai les 38.000 persones a les 10 platges de la ciutat.