discoteca buida

El Govern espanyol ha tornat a rectificar sobre la reobertura de discoteques i bars d’oci nocturn. Finalment, segons publica el BOE d’aquest dissabte, aquests establiments podran reobrir en la fase 3 de la desescalada pel coronavirus. Com la resta de locals de restauració, hauran de complir amb les mesures de seguretat i no podran superar un terç de l’aforament.

En un primer moment es va preveure que els locals d’oci nocturn poguessin reprendre l’activitat a la fase 3, però després l’executiu espanyol es va fer enrere. Això va provocar les queixes del sector, que assegura que fa 3 mesos que prepara els protocols per poder reobrir i salvar la temporada.

Discoteques obertes, però sense pista de ball

Segons estableix el BOE, les discoteques i bars de copes podran reobrir, però no s’hi podrà ballar. El Govern prohibeix que “la pista de ball o similar” pugui destinar-se a “l’ús habitual”. En canvi, permet que s’hi instal·lin taules perquè els clients seguin a les cadires.

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn en celebra la decisió

La FECALON valora de forma molt positiva que, finalment, els locals d’oci nocturn puguin obrir en la fase 3. Tot i les mesures de seguretat, que obligaran a canviar l’activitat habitual, mantindran un terç de l’aforament i això els ajudarà a rebaixar les pèrdues. Pel que fa a la fase 2, consideren que els bars musicals haurien de poder obrir com la resta de bars perquè ofereixen la mateixa activitat i poden respectar les mateixes mesures de seguretat i higien e. Des de la Federació aprofiten per remarcar que aquesta decisió fa que els millori la situació, però que la reobertura, en termes econòmics, no els surt a compte del tot.