restaurant obert comensals dinant
Comensals dinant a un restaurant

Bars i restaurants de Catalunya ja poden tornar a acollir sis persones per taula en interiors si són de la mateixa bombolla de convivència. Aquest dissabte, 10 d’abril, és el primer dia en què ja no estarà en vigor la normativa que va aprovar el Ministeri de Sanitat amb motiu de Setmana Santa i que, entre altres mesures, limitava totes les trobades en espais públics tancats a quatre persones. Tot i poder ampliar el nombre de comensals per taula en el cas de grups de convivència (es continua limitant a quatre en la resta de casos), l’horari de la restauració es manté intacte: poden obrir entre les 07.30 h i les 17 h.

Fora de l’àmbit de la restauració es permeten de nou totes les reunions de sis persones com a màxim, en aquest cas sense límit de grups bombolla. A més a més, també acabarà la prohibició de les reunions entre persones no convivents en espais tancats, com un domicili particular.

Aquestes són les mesures que es recuperen tan bon punt finalitzat el termini de vigència del paquet de mesures estatal amb motiu de Setmana Santa. Les comunitats autònomes poden decidir també si seguir o no amb el tancament perimetral del seu territori. Catalunya ha decidit mantenir-lo.

La resta de restriccions es mantenen tal qual

Tota la resta de restriccions també es mantenen tal qual com fins ara. És el cas del toc de queda (entre les 22 h i les 6 h) i el confinament comarcal a Catalunya, que ha entrat en vigor la mitjanit de dijous a divendres. Ara bé, no es descarta que aquest tancament territorial acabi sent metropolità en el cas de Barcelona, després de les demandes constants del govern d’Ada Colau.

Precisament per garantir que no se surt de la comarca i evitar l’expansió del coronavirus, els Mossos d’Esquadra i les policies locals fan centenars de controls policials repartits per tot el territori. Hi demanen la documentació als conductors dels vehicles perquè puguin justificar el desplaçament fora de la comarca, que es permet per anar a treballar, visitar el metge o tenir cura de persones dependents, entre altres motius.

En canvi, sí que poden saltar-se el confinament comarcal els grups escolars que tenien ja programades excursions fora del seu territori. Això sí, alumnes, docents i monitors han de formar part de la mateixa bombolla.