janssen

(ACN / redacció) L’Agència Europea dels Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) investigarà quatre casos “greus” de trombosis estranyes en vacunats amb Janssen. Un d’aquests casos s’ha produït als assajos clínics i els altres tres als Estats Units, on ja s’ha començat a administrar el vaccí.

Coronavirus, en directe

Dubten si hi ha relació causal

En un comunicat emès per l’EMA aquest divendres, el regulador europeu assegura que “per ara, no està clar que hi hagi una associació causal entre la vacuna Janssen i aquests casos”. Tot i això, segons el text, els experts faran el mateix que ja han fet amb l’immunogen d’AstraZeneca i analitzaran aquestes reaccions per determinar si són o no un efecte secundari de la vacuna.

La vacuna arribarà a mitjans d’abril

A la Unió Europea, la vacuna monodosi desenvolupada per la filial de Johnson&Johnson va ser aprovada per l’EMA l’11 de març. Les autoritats sanitàries preveuen que les primeres dosis arribin a mitjans d’abril. Segons la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, Catalunya rebrà 800.000 unitats del vaccí produït pels laboratoris Reig Jofre, a partir d’aquest mateix mes.