Saber a quina comarca de Catalunya pertany el municipi on vius et permetrà saber també tots els municipis pels quals et podràs moure durant la fase 2 de la desescalada, ja que a partir d’aquest tram del pla de desescalada es canviarà el confinament municipal de cap de setmana per un confinament per comarca. D’aquesta manera, podràs sortir del teu poble, vila o ciutat en cap de setmana, però només als municipis que pertanyin a la mateixa comarca. Hi pot haver casos en què un municipi es trobi ben a prop d’un altre, però pertanyi a una altra comarca i, per tant, no puguis creuar aquest límit.

Els municipis de la teva comarca

Per això, t’oferim aquest mapa de totes les comarques de Catalunya, amb un buscador que et permet cercar el teu municipi i saber a quina comarca pertany. I, a través d’aquesta taula que trobaràs a continuació, pots cercar qualsevol municipi de Catalunya per conèixer-ne també la comarca i cercar qualsevol comarca per descobrir tota la llista de municipis pels quals et podràs desplaçar durant la desescalada.

*Has de tenir en compte que cal escriure correctament el municipi i la comarca, incloent-hi accents, perquè el cercador pugui oferir-te una resposta.

Barcelonès, la comarca de Barcelona

Malgrat que pot semblar que la ciutat de Barcelona és molt propera a moltes altres ciutats de l’àrea metropolitana, no totes pertanyen a la comarca del Barcelonès. De fet, només cinc municipis formen aquesta comarca: Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i l’Hospitalet de Llobregat. Per tant, si no vius o et trobes en un d’aquests municipis, no et podràs desplaçar durant la fase 2 de desescalada a Barcelona.

Del confinament municipal al confinament comarcal

Es tracta d’una de les noves mesures anunciades per la Generalitat, dins el pla de desescalada de Catalunya. Des de l’inici de la tardor, el govern de Catalunya va aplicar un confinament per municipis el cap de setmana i ara, a partir del segon tram d’aquest pla de desescalada, passarà a ser un confinament comarcal. Les fases dependran de la situació sanitària, però està previst que la fase 2 a Catalunya s’apliqui a partir del 8 de desembre.