(ACN). La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha assegurat que “ara per ara” mana el confinament comarcal, però s’ha obert a revisar-lo abans del 19 d’abril. Vergés ha alertat, però, que les mesures que es puguin acordar tant poden anar en un sentit com en l’altre.

“Es podria donar el cas que abans del 19 prenguem mesures per a un major control de l’epidèmia”, ha dit, en referència a un augment de possibles restriccions. L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat que es revisi de forma “urgent” la proposta de confinament metropolità per a Barcelona i l’àrea metropolitana per evitar aglomeracions.

Per la seva banda, la consellera ha justificat fer passos enrere per la pressió a les UCI. “Veiem un creixement d’ingressos que no teníem en les altres onades”, ha afirmat.

Les segones dosis de la vacuna d’AstraZeneca: “Tenim dies suficients per poder decidir”

Vergés també ha volgut tranquil·litzar la població de menys de 60 anys que s’ha de posar la segona dosis d’AstraZeneca, després que Sanitat n’hagi limitat l’administració per sota d’aquesta edat. La consellera recorda que s’han de fer les reunions tècniques pertinents. “Tenim dies suficients per poder-ho decidir”, subratlla, “fins a finals d’abril”.

Les conseqüències de Setmana Santa “es veien a venir”

Alba Vergés, que aquest divendres ha visitat el cribratge massiu que es fa a la Universitat de Girona (UdG), també ha admès que “veien a venir” les conseqüències de Setmana Santa. Ha argumentat que des de Salut van demanar a la ciutadania que complís les mesures i que havia de ser una resposta conjunta de la societat.