El Consell Interterritorial de Salut ha acordat prohibir les reunions entre persones no convivents en espais tancats, és a dir, a les llars, per Setmana Santa. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha dit textualment: “En espais privats, les reunions es limitaran a convivents”. La mesura serà de compliment obligat per a totes les comunitats autònomes, també Catalunya, entre el 26 de març i el 9 d’abril. Això vol dir que no es podrà anar a casa d’una altra persona si no s’hi conviu.

Aquesta és una de les novetats principals que han sorgit de la reunió entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes aquest dimecres. El Govern espanyol ha ratificat el paquet de mesures per a Setmana Santa amb el vot de tots els executius autonòmics excepte Catalunya, que s’ha abstingut, i Madrid, que hi ha votat en contra.

A banda de la prohibició de trobar-se amb persones no convivents en llocs tancats, també s’han limitat les trobades socials: quatre persones com a màxim en espais públics tancats i sis en espais públics oberts. Traduït això a la restauració, es permetran quatre persones dins dels bars i restaurants i sis a les terrasses.

Canvis a Catalunya

Fins ara, a Catalunya es permetien reunions amb amics o familiars de fins a sis persones, però finalment haurà d’adaptar-se a aquestes mesures, les quals formen part d’un paquet d’actuacions conjuntes per a tot Espanya de cara a aquest període comprès entre el març i l’abril.

El Departament de Salut s’ha mostrat disconforme a rebaixar de sis a quatre el nombre màxim de persones en espais públics tancats. En la reunió, el govern de la Generalitat en funcions ha assegurat que la limitació en vigor des de la segona onada de la pandèmia pel coronavirus a Catalunya “ha funcionat”. Això ha dut el govern en funcions a abstenir-se en el paquet conjunt de restriccions.

El toc de queda seguirà començant a les 22 h a Catalunya, com fins ara. A banda, també s’ha ratificat el tancament perimetral de les comunitats autònomes.

Salut lamenta que Sanitat “es renti les mans”

Fonts de Salut han explicat que el departament ha compartit durant la reunió de l’Interterritorial el seu rebuig a la gestió de la pandèmia per part de Sanitat. Lamenta que l’executiu de Pedro Sánchez “només vulgui actuar en època de vacances” i, en canvi, “es renti les mans la resta de l’any”. A més, Salut creu que el ministeri, “un cop més, actua per frenar els peus a Madrid, per a res més”.