mosso en un control de transit confinament comarcal

Des d’aquest divendres a la mitjanit torna a estar en vigor el confinament comarcal a Catalunya, que es mantindrà fins al dilluns 19 d’abril. De nou, una restricció a la mobilitat que s’allargarà durant 11 dies, com a mínim.

Controls dels Mossos per entrar al Barcelonès

Des de primera hora del matí els Mossos d’Esquadra han estat fent controls als vehicles que es movien entre comarques. En un dels controls policials a Montgat, els Mossos han aixecat sis actes en només una hora. Quatre persones per saltar-se el confinament comarcal i dues per no dur mascareta dins del vehicle, tot i ser de bombolles diferents. A totes se’ls ha imposat una multa administrativa per valor d’entre 100 i 300 euros.

Control dels Mossos a Montgat pel compliment del confinament comarcal

Una decisió “obligada” per l’increment de pacients a les UCI

El Procicat ha aprovat tornar a limitar la mobilitat a l’àmbit de la comarca per l’empitjorament de les dades epidemiològiques de la covid i, especialment, pel preocupant increment de pacients amb covid a les UCI dels hospitals. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, assegura que aquesta és una resposta “obligada” davant la situació sanitària actual.

control transit mossos confinament comarcal
Control dels Mossos a Montgat pel compliment del confinament comarcal

El retorn al confinament comarcal posa fi a l resolució anterior, que permetia que els grups bombolla poguessin sortir de la comarca i moure’s pel perímetre de Catalunya. Aquesta mesura havia entrat en vigor el 15 de març, aprofitant l’arribada de Setmana Santa. Pel que fa a la resta de restriccions, es mantindran com fins ara.

Descartat el confinament metropolità per a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona insisteix a demanar el confinament metropolità per a la ciutat per evitar aglomeracions a l’espai públic, especialment els caps de setmana. L’alcaldessa, Ada Colau, assegura que els municipis de l’àrea metropolitana “en general” hi estan d’acord, i critica que la Generalitat eviti una mesura coherent per no entrar en polèmiques.

El govern, però, de moment ha descartat aquesta possibilitat. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha dit que cal conèixer l’opinió de tots els municipis afectats abans de prendre una decisió.

L’alcaldessa argumenta que l’elevada densitat de població de Barcelona provoca aglomeracions en alguns punts de la ciutat, com les platges, i demana ajuda a la Generalitat per “gestionar aquestes situacions”. “A Barcelona no hi ha materialment l’espai físic perquè la gent es pugui distribuir el cap de setmana”, assegura.