El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, critica la decisió de la Generalitat de no aplicar el confinament metropolità a Barcelona i la seva àrea. Collboni és taxatiu: “No es vol fer una excepció amb Barcelona per motius polítics”, sentencia. En una entrevista a TVE ha dit que a vegades és “molt difícil d’entendrequins criteris utilitza el Procicat a l’hora de prendre decisions. Per Collboni és un “fenomen estrany” que hi hagi un interlocutor que “no respon políticament”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha demanat a la Generalitat que reconsideri “de forma urgent” el confinament metropolità. Altres alcaldes de l’àrea metropolitana, com el badaloní Xavier García Albiol, també defensen aquesta opció com la més “lògica”.

“No és un privilegi, ni una excepció”

Pel primer tinent d’alcalde la decisió d’aplicar el confinament comarcal una altra vegada a partir d’aquest divendres és la “pitjor mesura possible en termes de salut pública”. En una roda de premsa posterior, Collboni també ha alertat que es fa “molt difícil” des d’un punt de vista sanitari “gestionar la seguretat i la mobilitat” a Barcelona. “El que plantegem és absolutament raonable, no és un privilegi ni una excepció, és la realitat metropolitana”, conclou.

Collboni recorda, a més, que Barcelona té una densitat de població molt elevada, amb 17.000 habitants/km2, mentre que Madrid només té 5.000 habitants/km2.