homes vaga 8 març

Ets home? Estàs pensant a sumar-te a la vaga o manifestació del 8 de març del 2024? Tot i ser una vaga feminista, impulsada per dones, els homes també s’hi poden sumar, legalment, ja que és una vaga que crida tots els treballadors. Tot i així, no tot el col·lectiu feminista s’ha mostrat a favor que els homes també se sumin a la vaga del Dia Internacional de les Dones.

Una part dels feministes consideren que els homes no s’haurien de sumar a la vaga perquè apel·la només les dones, que són, precisament, el col·lectiu pel qual s’ha convocat la vaga amb l’objectiu de reivindicar-ne els drets. Que no se sumin a l’aturada també pot permetre que les dones que hagin d’ocupar un lloc dels serveis mínims decretats puguin sumar-se a la vaga.

D’altra banda, hi ha qui defensa que els homes s’han de sumar a la vaga del 8 de març per evitar que cobreixin les tasques que farien les dones habitualment, amb la intenció de fer notar la importància de les dones en llocs estratègics a les empreses.

Els homes, a la manifestació del 8 de març?

Se sumin a la vaga feminista o no, les entitats feministes demanen que el Dia Internacional de les Dones sigui, precisament, per a elles i els deixin el protagonisme.