sant jordi 2020 cancel·lat

No hi haurà Sant Jordi 2020 a Barcelona. El Gremi de Llibreters i el de Floristes han decidit cancel·lar la versió d’estiu de la diada del llibre i la rosa, prevista per al 23 de juliol, arran de les restriccions presentades pels brots nous de coronavirus a Barcelona i l’àrea metropolitana. La celebració de la diada del Sant Jordi 2020 ja va ser cancel·lada a l’abril, ja que va coincidir en ple confinament i estat d’alarma per la covid-19.

Ara, els organitzadors han decidit tornar a suspendre el programa previst per al 23 juliol al passeig de Gràcia per tal d’evitar la propagació del virus després de les darreres dades del coronavirus a Catalunya i el risc de brot.

Grossa de Sant Jordi

El que sí que se celebrarà, per ara, relacionat amb aquest dia és el sorteig de la Grossa de Sant Jordi, que també va ser ajornat de l’abril al juliol. Es farà aquest 26 de juliol. Cada bitllet val cinc euros i un n’obtindrà el premi extraordinari de 2.000.000 €. El segon premi serà de 20.000 € per al bitllet amb què coincideixin les cinc xifres extretes del segon sorteig, i hi haurà un tercer premi de 10.000 €, quan les cinc xifres coincideixin amb les extraccions del tercer i últim sorteig.

Llibres per a Sant Jordi

Durant els mesos de confinament s’han publicat diverses novetats editorials. Algunes han arribat a les llibreries després del Sant Jordi confinat de l’abril i com que no hi haurà parades al carrer per comprar llibres aquest any, aquesta és una selecció dels llibres per al Sant Jordi 2020, amb les últimes novetats per a aquest juliol.