mesures barcelona coronavirus

La Generalitat ha anunciat mesures restrictives per fer front als 29 brots de coronavirus que hi ha a la ciutat i reduir els contagis nous. En aquests moments està compareixent el conseller d’Interior, Miquel Buch, la consellera de Salut, Alba Vergés i la consellera de presidència, Meritxell Budó.  Es pot seguir en directe des d’aquesta pàgina. La consellera de presidència Meritxell Budó ha explicat que a l’àrea metropolitana s’hauran de seguir les mateixes mesures que a l’Hospitalet. “Ens veiem obligats a fer una passa enrere, som davant d’un estiu excepcional”, ha dit la portaveu.

El conseller d’Interior Miquel Buch ha explicat el Procicat ha aprovat dues resolucions. Una afecta la comarca del Segrià i l’altra, a Barcelona i l’àrea metropolitana. Durarà inicialment 15 dies i sempre seguint les dades de l’evolució de la pandèmia. La Generalitat demana als ciutadans que no surtin de casa si no és imprescindible. Això afecta a diversos municipis: Barcelona, l’Hospitalet , Cornellà de Llobregat, Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Badalona. 

Es demana limitar la vida social

Es demana als ciutadans, evitar els grups i limitar la vida social. Per això es prohibeixen les trobades i les reunions de més de 10 persones. Ara, però, això ho haurà d’avaluar la justícia. Recordem que en el cas de l’Hospitalet i Lleida, la justícia va tombar la resolucióLa Generalitat establirà el tancament de locals oci, discoteques, sales festa i gimnasos a Barcelona. Pel que fa a l’hostaleria i la restauració, es podrà mantenir amb un aforament del 50 %, sense el consum en barra i ampliant les distàncies a les terrasses. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que el més important és “deixar de socialitzar”. “Ningú vol fer confinaments a casa“, ha afegit. Per això ha demanat a tots els ciutadans que segueixin les recomanacions. “Recomanem fermament a la gent que no es mogui si no és imprescindible”. 

Vergés també ha explicat que les activitats d’estiu com les colònies i els casals es mantenen i demana que es mantinguin totes les mesures de seguretat previstes. 

També està previst que l’Ajuntament de Barcelona comparegui per explicar les mesures.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa,va explicar fa uns dies que les restriccions van dirigides “sobretot a abaixar l’activitat social”. La raó d’aquesta decisió és que dels darrers positius que hi ha hagut a Barcelona “la grandíssima majoria” han estat fruit de trobades familiars i amb amics en contextos d’oci i esbarjo. “Hem de fer un passet enrere per després poder-ne fer tres o quatre endavant”, va dir.

D’altra banda, el el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, va avançar que la Guàrdia Urbana començarà a multar les persones que no duguin mascareta.