llibreria

El 23 d’abril és tradició comprar llibres per Sant Jordi, per regalar o bé per a un mateix. Aquest any celebrarem també la festa literària i de les roses per la Diada, però serà amb un format encara incert. Això sí, les llibreries estaran obertes i podran muntar parades davant dels seus establiments. De tota manera, les llibreries han demanat avançar les compres per tal d’evitar aglomeracions el dia 23 d’abril.

Nosaltres us proposem 10 llibreries amb milers de volums als seus prestatges per comprar llibres per Sant Jordi 2021 a Barcelona. Tria la teva i consulta’n més informació, o continua llegint i les podràs conèixer totes.

Llibreria Calders

La Calders no té best-sellers, però això no li ha impedit arribar als sis anys de vida. Va néixer el 2014 amb Isabel Sucunza i el llibreter Abel Cutillas i amb el temps s’ha convertit en una referència al sector del llibre a casa nostra. És una d’aquelles llibreries amb l’agenda plena d’activitats culturals i un aparador pels autors més propers.

Adreça: passatge de Pere Calders, 9
Xarxes Socials: @LaCalders

Llibreria Calders

Llibreria Nollegiu

La llibreria Nollegiu va obrir les portes el 2013 al carrer de l’Amistat, al barri del Poblenou, però l’èxit de la proposta va fer que al cap de dos anys es traslladessin a l’antiga boutique Juanita, al carrer de Pons i Subirà. La Nollegiu és una tenda de llibres amb vocació de promotor cultural. Cada dia hi podrem trobar activitats, clubs de lectura, recitals, música, performances, música…

Adreça: carrer de Pons i Subirà, 3
Web: www.nollegiu.cat

Llibreria Nollegiu

Llibreria Taifa

La llibreria Taifa és una llibreria que no et deixa marxar fàcilment quan ja has vist les novetats editorials encara et pots perdre per l’altre meitat del catàleg format per llibres de segona mà. Va néixer el 1993 de la mà del poeta, editor i crític José Batlló. La seva ubicació al carrer de Verdi de Gràcia al costat dels cinemes Verdi, l’ha convertida en una de les llibreries més conegudes per als lectors, però també els amants del setè art que poden trobar un bon grapat de llibres de cinema. Cada mes presenten dos o tres llibres i donen oportunitat a les editorials petites de la ciutat.

Adreça: carrer de Verdi, 12
Web: www.taifallibres.com

Llibreria Taifa

Llibreria La Central

La Central es va fundar el 1995 amb una aposta per les humanitats i un catàleg de novetats i especialització en diversos àmbits. El 40 % del fons de la llibreria està format per llibres internacionals convertint-se en una corretja de transmissió de les corrents intel·lectuals del moment i tot un servei d’informació per als lectors. La Central disposa de tres seus: La Central a Mallorca amb un fons d’uns 80.000 llibres, La Central del Raval que ocupa l’espai de l’antiga capella de la Misericòrdia del segle XVIII i La Central del MUHBA, orientada a la història, la geografia, la sociologia, antropologia i l’arquitectura.

Adreça:
La Central (carrer de Mallorca, 237)
La Central del Raval (carrer d’Elisabets, 6)
La Central del MUHBA (baixada de la Llibreteria, 7)
Web: www.lacentral.com

Llibreria Ona

La llibreria Ona és una llibreria fundada a Barcelona el 1962 amb un clar compromís pel llibre en català. El setembre del 2010 va tancar per problemes econòmics, però aquest 25 de maig passat va tornar a obrir les portes al carrer de Pau Claris, 94, amb 1000 m2 i el lema “Una llengua, mil lectures”. La nova Ona també vol ser un centre de promoció i difusió de la literatura i de la cultura en català com va ser la seva predecessora. Podeu comprar llibres per Sant Jordi a la llibreria Ona i així descobriu la seva nova botiga.

Adreça: carrer Gran de Gràcia, 217
Web: www.onallibres.cat

Llibreria Ona

Llibreria Laie

Laie és una població de Hawaii, segons la Viquipèdia, però també una de les llibreries més emblemàtiques de Barcelona. Fundada el 1980 per una colla d’amics al carrer de Pau Claris, al principi es va especialitzar en humanitats i ciències, però amb el seu temps van ampliar el catàleg a tots els gèneres i estils, i també van eixamplar les seves instal·lacions, afegint a la seu històrica una segona planta amb cafeteria. La Laie ha sabut multiplicar-se per tot el territori espanyol, fent-se càrrec de les llibreries de diversos museus i sales d’exposicions com el CCCB, els CaixaForum de Barcelona, Madrid, Saragossa i Sevilla o La Pedrera.

Adreça: carrer de Pau Claris, 85
Web: www.laie.es

Llibreria Documenta

A la Documenta li van posar una bomba. Potser aquesta és la millor credencial que podia rebre una llibreria l’any 1975, la demostració última de la seva tasca de resistència cultural. Han passat 45 anys des d’aquell moment, quan tot just feia sis mesos que havien obert, però la Documenta resisteix. El 2014, quan es va jubilar, el llibrer Josep Cots va passar el relleu a Èric del Arco, coincidint amb un canvi d’ubicació del carrer del Cardenal Casañas a Pau Claris. I aquí segueix, incomodant a qui s’ha d’incomodar i estimulant-nos a tots a llegir una mica més, des del seu aparador a prova de tot tipus de repressions.

llibreria documenta

Adreça: carrer de Pau Claris, 144
Web: www.documenta-bcn.com/