El proper 23 d’abril celebrarem la festa literària i de les roses de Sant Jordi, però serà amb un format encara incert. Esperem que les llibreries estiguin obertes i puguin muntar parades davant dels seus establiments. Us proposem 10 llibreries amb milers de volums als seus prestatges per comprar llibres per Sant Jordi.

Llibreria Calders

La Calders no té best-sellers, però això no li ha impedit arribar als sis anys de vida. Va néixer el 2014 amb Isabel Sucunza i el llibreter Abel Cutillas i amb el temps s’ha convertit en una referència al sector del llibre a casa nostra. És una d’aquelles llibreries amb l’agenda plena d’activitats culturals i un aparador pels autors més propers.

Adreça: passatge de Pere Calders, 9
Xarxes Socials: @LaCalders

Llibreria Calders

Llibreria Nollegiu

La llibreria Nollegiu va obrir les portes el 2013 al carrer de l’Amistat, al barri del Poblenou, però l’èxit de la proposta va fer que al cap de dos anys es traslladessin a l’antiga boutique Juanita, al carrer de Pons i Subirà. La Nollegiu és una tenda de llibres amb vocació de promotor cultural. Cada dia hi podrem trobar activitats, clubs de lectura, recitals, música, performances, música…

Adreça: carrer de Pons i Subirà, 3
Web: www.nollegiu.cat

Llibreria Nollegiu

Llibreria Taifa

La llibreria Taifa és una llibreria que no et deixa marxar fàcilment quan ja has vist les novetats editorials encara et pots perdre per l’altre meitat del catàleg format per llibres de segona mà. Va néixer el 1993 de la mà del poeta, editor i crític José Batlló. La seva ubicació al carrer de Verdi de Gràcia al costat dels cinemes Verdi, l’ha convertida en una de les llibreries més conegudes per als lectors, però també els amants del setè art que poden trobar un bon grapat de llibres de cinema. Cada mes presenten dos o tres llibres i donen oportunitat a les editorials petites de la ciutat.

Adreça: carrer de Verdi, 12
Web: www.taifallibres.com

Llibreria Taifa

Llibreria La Central

La Central es va fundar el 1995 amb una aposta per les humanitats i un catàleg de novetats i especialització en diversos àmbits. El 40 % del fons de la llibreria està format per llibres internacionals convertint-se en una corretja de transmissió de les corrents intel·lectuals del moment i tot un servei d’informació per als lectors. La Central disposa de tres seus: La Central a Mallorca amb un fons d’uns 80.000 llibres, La Central del Raval que ocupa l’espai de l’antiga capella de la Misericòrdia del segle XVIII i La Central del MUHBA, orientada a la història, la geografia, la sociologia, antropologia i l’arquitectura.

Adreça:
La Central (carrer de Mallorca, 237)
La Central del Raval (carrer d’Elisabets, 6)
La Central del MUHBA (baixada de la Llibreteria, 7)
Web: www.lacentral.com

Llibreria La Central

Llibreria Ona

La llibreria Ona és una llibreria fundada a Barcelona el 1962 amb un clar compromís pel llibre en català. El setembre del 2010 va tancar per problemes econòmics, però aquest 25 de maig passat va tornar a obrir les portes al carrer de Pau Claris, 94, amb 1000 m2 i el lema “Una llengua, mil lectures”. La nova Ona també vol ser un centre de promoció i difusió de la literatura i de la cultura en català com va ser la seva predecessora. Podeu comprar llibres per Sant Jordi a la llibreria Ona i així descobriu la seva nova botiga.

Adreça: carrer Gran de Gràcia, 217
Web: www.onallibres.cat

Llibreria Ona

Llibreria Laie

Laie és una població de Hawaii, segons la Viquipèdia, però també una de les llibreries més emblemàtiques de Barcelona. Fundada el 1980 per una colla d’amics al carrer de Pau Claris, al principi es va especialitzar en humanitats i ciències, però amb el seu temps van ampliar el catàleg a tots els gèneres i estils, i també van eixamplar les seves instal·lacions, afegint a la seu històrica una segona planta amb cafeteria. La Laie ha sabut multiplicar-se per tot el territori espanyol, fent-se càrrec de les llibreries de diversos museus i sales d’exposicions com el CCCB, els CaixaForum de Barcelona, Madrid, Saragossa i Sevilla o La Pedrera.

Adreça: carrer de Pau Claris, 85
Web: www.laie.es

Llibreria Laie

Llibreria Documenta

A la Documenta li van posar una bomba. Potser aquesta és la millor credencial que podia rebre una llibreria l’any 1975, la demostració última de la seva tasca de resistència cultural. Han passat 45 anys des d’aquell moment, quan tot just feia sis mesos que havien obert, però la Documenta resisteix. El 2014, quan es va jubilar, el llibrer Josep Cots va passar el relleu a Èric del Arco, coincidint amb un canvi d’ubicació del carrer del Cardenal Casañas a Pau Claris. I aquí segueix, incomodant a qui s’ha d’incomodar i estimulant-nos a tots a llegir una mica més, des del seu aparador a prova de tot tipus de repressions.

Llibreries antigues Barcelona

Adreça: carrer de Pau Claris, 144
Web: www.documenta-bcn.com/

Norma Comics

Norma Comics va néixer el 1983 a Barcelona i és una de les llibreries especialitzades en còmics més importants d’Europa. Disposa de més de 700 m2 on buscar novetats editorials i qualsevol còmics editat a l’estat, així com un catàleg de cinema. Aquest és el paradís per als amants de la vinyeta des dels còmics més clàssics i popular de tots els temps a les darreres novetats arribades del Japó. I els otakus també hi podran trobar objectes de col·leccionista.

Adreça: passeig de Sant Joan, 9
Web: www.normacomics.com/

Norma Comics

Llibreria Gigamesh

Gigamesh, vici i subcultura, és la llibreria especialitzada en ciència-ficció més gran de tot Europa. La botiga suma gairebé 2 km de prestatges i 500 m2. La llibreria va ser fundada el 1985 per l’editor Alejo Cuervo, que edita la saga ‘Joc de Trons’. Gigamesh, que també funciona com a segell editorial, va començar a vendre els llibres de George R. R. Martin ara fa una dècada. Des de llavors ha comercialitzat 1,3 milions d’exemplars de l’escriptor nord-americà.

Adreça: carrer de Bailèn, 8
Web: www.gigamesh.com

Gigamesh

La Tribu

A Barcelona hi ha gairebé 300 llibreries, però la majoria es troben al centre de la ciutat, per això, us proposem descobrir llibreries de barri com La Tribu a Sant Andreu. La Dàlia i el Marc va crear la cooperativa El Cabàs de l’Elisa el 2019. El nom de la cooperativa és en honor a Elisa Garcia, andreuenca, sindicalista, infermera i miliciana durant la Guerra Civil espanyola. Diuen que són La Tribu perquè “com més serem, més llegirem”. A La Tribu trobareu llibres per tota la família amb una gran selecció d’infantil-juvenil, així com novetats editorials i long-sellers. Podeu comprar llibres per Sant Jordi o durant tot l’any, La Tribu sempre té les portes obertes.

Adreça: carrer de Pons i Gallarza, 30
Web: www.latribullibreria.com

Llibreria La Tribu