El periodista especialitzat en economia i motor Xavier Grau creu que les ajudes que han anunciat les institucions públiques per fomentar la compra de vehicles són insuficients. I que seria més efectiu anunciar mesures de tipus fiscal, tal com ha explicat en una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé.

No sé si és un sistema excessivament bo per animar les vendes“, ha afirmat Grau, que ha afegit que “seria millor el que han fet a altres països, on han suprimit l’IVA durant un temps”. El periodista considera que “això sí que té un impacte important” i seria “més efectiu“, encara que “també té un impacte per les arques públiques”.

De quant són les ajudes?

Xavier Grau ha explicat que, actualment, les ajudes que hi ha a l’estat espanyol per fomentar la compra de vehicles consisteixen a “descomptes i crèdits” que, en el cas de pla Renove, poden arribar fins a un estalvi de 1.600 €. Segons el periodista, a més, “el concessionari t’ha d’igualar el descompte que et fa l’estat“, tot i que “això fa que et tregui altres descomptes que t’hauria aplicat”.

Pel que fa al pla específic per la compra de vehicles elèctrics, Grau diu que “et pots estalviar fins a 5.500 €, però estem parlant de cotxes que valen 30.000 € i no sé fins a quin punt això pot incentivar les vendes”.