La crisi del coronavirus ha afectat molt el món de la cultura, entre els quals els teatres de la ciutat. El Teatre de Sarrià, n’és un que ha hagut de cancel·lar totes les funcions i activitats que tenia programades. Per fer front a la davallada econòmica, ha engegat la campanya “Amb tu seguirem”, amb l’objectiu de recaptar fons i enfortir el teatre, que es troba en hores baixes.

A través del seu web es poden fer donatius i comprar samarretes amb l’eslògan “#ambtuseguirem”. També es pot col·laborar assistint a la programació especial que el teatre farà a partir del setembre amb les companyies de la casa, que faran espectacles solidaris. Han fet diversos vídeos per explicar quines persones hi ha darrere d’aquest projecte cultural i comunitari i quines activitats s’hi realitzen.

Una entitat cultural històrica

Es tracta d’un teatre molt actiu i proper al veïnat de Sarrià fundat el 1897 i forma part del Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià. Es tracta d’una entitat privada amb vocació pública que s’ha mantingut viva gràcies a persones associades i a les donacions dels veïns.

A part d’obres de teatre s’hi fan musicals, òperes, conferències, tallers amb escoles del districte, casals infantils i projeccions. També és el lloc d’assaig de l’Orfeó Sarrianenc, que aplega quatre corals i és una entitat centenària que va néixer com el cor del poble de Sarrià i va convertir-se en una agrupació sociocultural.

Teatre telemàtic durant el confinament

Durant el confinament s’han fet activitats en línia: tallers de teatre, tertúlies i els assajos de l’Orfeó Sarrianenc. Va ser en aquest moment quan es va crear el personatge de la titella Lia, que cada setmana explicava als infants com estava vivint el confinament mitjançant vídeos.