Incertesa. És una de les paraules que més repeteix la ciutadania a l’hora de referir-se a la seva situació futura. Una incertesa que també està present entre tots aquells treballadors que estan en espera de reincorpora-se al seu lloc de feina de forma presencial, després de mesos de teletreball.

És el cas de l’Olga Aguado, enginyera industrial. El 16 de març passat va recollir el material necessari de la seva taula de treball per endur-se’l a casa. Des d’aleshores, no hi ha tornat: “Nosaltres encara no tornem presencialment a la feina, no està previst fins al 15 de setembre”, explica Aguado, i puntualitza: “Això, si tot arriba a ser com esperem”. Afegeix que “la tornada és incerta, no hi ha por, però hi ha respecte i incomoditat“.

“No serà com abans”

Aguado té molt clar que la reincorporació laboral comportarà canvis. “No serà com abans, òbviament, i no sabem quan tornarà a ser com abans si és que mai torna a ser igual”. Entre les rutines que comportaran reestructuracions cita les trobades comunes al migdia: “Dinar tots plegats al menjador, cadascú amb la seva carmanyola, probablement no sigui possible“. També esmenta el sistema de fitxatge o la distància entre companys. Aguado afegeix que “serà complicat, no serà còmode. No sabem com podrem acostumar-nos a treballar d’aquesta manera”.