Evitar la sobreinformació i connectar amb les nostres emocions són dues de les principals recomanacions perquè els treballadors puguin tornar presencialment a la feina sense angoixa després del confinament per la crisi de la covid-19.

1. Confiança

En declaracions al programa ‘reset’, de betevé, la psicòloga del benestar per a persones i organitzacions Mari Carmen Martín aconsella els treballadors tenir confiança en les normatives que hi ha en marxa per evitar els contagis. També recomana parlar amb els caps, “obrir línies de comunicació entre els diferents grups d’empleats dins de les empreses”.

2. Monitoritzar les emocions

Una part molt important del retorn presencial a la feina és saber escoltar les emocions d’un mateix. Martín explica que cal “adonar-te de quin és el teu estat emocional i compartir-lo, buscar ajuda i prendre’n consciència“.

3. Evitar la sobreinformació

Malgrat que no és fàcil en aquest temps d’excés informatiu, la psicòloga creu que cal evitar la sobreinformació per estar tranquils en el procés de tornada a la feina. Això requereix “disciplina i estar en el present” perquè, assegura, l’angoixa és un procés mental de futur.

4. Hàbits saludables

Martín aconsella hàbits saludables en aquest retorn presencial a la feina, com una dieta equilibrada, prendre el sol i fer activitat física.